حصیر یک الیاف چوبی و منعطف است که به صورت دستی یا ماشینی بافت می شود. امروزه از حصیر علاوه بر تولید صنایع دستی و سبد بافی در طراحی دکوراسیون آشپزخانه نیز استفاده می شود.
عنصری که باعث تنوع و زیبایی در طراحی و نمای ظاهری کابینت آشپزخانه می شود، درب و فضای بیرونی آن است که امروزه یکی از کابینت های پرطرفدار کابینت با درب طرح حصیری است، در معماری و طراحی داخلی مورد توجه قرار گرفته است و در نوع های مختلف از کابینت های کلاسیک با چوب طبیعی از درب های حصیری استفاده می کنند و مهم ترین دلیل انتخاب کابینت حصیری زیبایی و منحصر به فرد بودن آن است.
آشپزخانه و کابینت مهم ترین نقاط خانه می باشند پس باید از مدل و طرح مناسبی استفاده کنید تا تضمین کننده زیبایی خانه باشد. در طراحی و دکوراسیون کابینت های نئوکلاسیک از درب های حصیری بیشتر استفاده می کنند اما لازم است یک سری نکات را برای مراقبت از این کابینت رعایت کنید. امروزه در طراحی و معماری نوین، این نوع کابینت جایگاه ویژه و متفاوتی دارد، حصیر با وجود زیبایی و منحصر به فرد بودن حساس و آسیب پذیر می باشد پس استفاده از آن ها مستلزم رعایت نکات مراقبتی می باشد. نکته دیگر در این نوع کابینت ها این است که اگر نمی خواهید زیاد هزینه کنید این نوع کابینت ها گزینه مناسبی برای آشپزخانه ها هستند.
مزایای کابینت حصیری
۱ . حصیر از ماندگاری بالایی برخوردار است.
۲ . ترکیب حصیر و چوب بسیار جذاب است و استفاده هر دو آن کنار همدیگر انتخاب بسیار مناسبی می باشد.
۳ . کابینت با درب حصیر از وزن کمی برخوردار است و لولا های در می توانند به دلیل وزن کم درب ها از عمر بیشتری برخوردار باشند.
۴ . باعث گردش هوای آزاد در کابینت ها و جلوگیری از تجمع بوی نامطبوع ام دی اف و چسب چوب در فضای داخلی کابینت می شود.
۵ . در طراحی درب لابی چوبی برای نمای درب از طرح حصیر استفاده می کنند و محدود به طراحی کابینت نمی باشد.
۶ . حصیر به دلیل داشتن سطح صاف، تمیز کردن آن بسیار راحت است.
۷ . مقاوم و محکم می باشد.
۸ . حصیر در اثر گذشت زمان بر خلاف چوب ترک برنمی دارد.
۹ . حصیر وزن سبکی دارد و می تواند گزینه مناسبی برای تجهیزات چوبی به ویژه درب آنها باشد و به راحتی قابل حمل خواهد بود.
انواع کابینت حصیری !
۱ . کابینت حصیری ام دی اف:
از فرآورده هایی که در ساخت کابینت استفاده می شود میتوان به ام دی اف اشاره کرد که از چسب و ذرات ریز چوب در دمای بالا تولید می شود. ام دی اف در دو نوع خام و روکش دار در بازار وجود دارد. نوع دیگری از ام دی اف، ام دی اف حصیری می باشد که با نام کابینت های حصیری در بازار به فروش می رسد و همانند دیگر ورقه ها مانند ورقه طرح کتان ساده نیستند. ورقه ها از نظر قیمت و تنوع نسبت به چوب و فلز ارزان تر و متنوع تر می باشند.
حصیر ام دی اف معمولاً ساختاری در هم تنیده و مستحکم دارند که باعث می شود برخلاف ظاهر ضعیفی که دارد در صورت استفاده صحیح از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار باشد.
۲ . کابینت حصیری چوبی:
بهترین انتخاب برای کابینت حصیری، کابینت حصیری چوبی می باشد زیرا ام دی اف حصیری همانطور که گفته شد از خرده چوب و چسب تهیه شده و بوی نامطبوع به خود می گیرد اما در مجموع کابینت حصیری چوبی به دلیل ماندگاری و همچنین زیبایی بی نظیرش انتخاب بهتری می تواند باشد. حصیر از الیاف عمودی و افقی ساخته می شود و فاصله این الیاف متغیر است و شما می توانید بسته به سلیقه و کاربرد مد نظر از حصیر با درز های بیشتر یا کمتر استفاده کنید که این ویژگی قابلیت گردش هوا را در کابینت به وجود میآورد.
نکته ی پایانی !
کابینت درب حصیری امروزه به ترند بازار کابینت تبدیل شده است، کابینت های حصیری بدنه ای از جنس ام دی اف و یا سایر چوب ها دارد و تنها در قسمت درب کابینت حصیر به کار می رود. از مزایای کابینت حصیری می توان به ماندگاری بالا، زیبایی و وزن سبک اشاره کرد. کابینت حصیری چوبی نسبت به کابینت حصیری ام دی اف ظاهر طبیعی تر و جذاب تری دارد.
اگر مصنوعی بودن ام دی اف بوی نامطبوع چسب آن و به طور کلی ظاهر این متریال باب میل شما نبود می توانید از چوب طبیعی در ساخت بدنه کابینت حصیری استفاده کنید اما این نکته را در نظر بگیرید که متریال چوب طبیعی قیمت به مراتب بالاتری دارد اما از انواع کابینت حصیری زیبا می باشند و ظاهر جذابی را برای آشپزخانه به ارمغان میآورند. هر کدام از کابینت های حصیری ویژگی خاص خود را دارند و انتخاب نهایی بستگی به سلیقه شما دارد.
بیشتر بخوانید: کابینت ثابت چیست و چه مزایایی نسبت به بقیه انواع کابینت دارد؟