ساختمانها با گذشت زمان دچار فرسودگی می شوند. یکی از بهترین کارهایی که برای حفظ و نگهداری این ساختمانها می توانیم انجام دهیم بازسازی یا نوسازی ساختمان میباشد. شما با انجام برخی کارها میتوانید ساختمان را تعمیر کرده و آن را بازسازی کنید. بازسازی یکی از روش های متداول بهبود کیفیت زندگی است که علاوه بر اینکه ساختمان را زیبا میکند و به آن استحکام میبخشد و بسیار مقرون به صرفه می باشد. بازسازی و تعمیر ساختمان به فرایندی گفته میشود که میتوان نمای بیرونی، نمای داخلی، نقشه داخلی ساختمان و تاسیسات را تغییر داد، این تعمیرات میتواند جزئی یا کلی باشد. در تعمیرات جزئی به کارهایی مانند تعمیر سقف سرویس بهداشتی و یا حمام در اثر ترک خوردگی لوله های قدیمی و یا تعویض شیر آلات به علت فرسودگی گفته میشود، اما تعمیرات کلی ممکن است برای تغییر فضای موجود، دیوارهای داخلی یک بنا تخریب گردد و یا کلیه لوله کشی ها، برق کشیها، شیر آلات، سنگ و رنگ دیوارها برای زیباتر شدن محیط تعویض شوند.
قوانین تعمیرات ساختمان و بازسازی
- برخی مواقع نیاز به اخذ مجوز لازم از شهرداری و نظام مهندسی میباشد. اگر قوانین بازسازی ساختمان را رعایت نکنید مجبور به پرداخت جریمه می شوید.
- تخریب برخی از دیوارها خطرناک میباشد و باعث ریزش کل ساختمان میشود و حتماً باید زیر نظر کارشناس مربوطه انجام بگیرد.
- برای اصولی بودن کار و همچنین رسیدن به نتیجه دلخواه بهتر است نقشه کشی ساختمان را به یک طراح با تجربه بسپارید.
مزایای بازسازی ساختمان
۱ . ایجاد فضای جدید : در بازسازی میتوان از فضای موجود بهترین استفاده را داشته باشیم. برای مثال با تبدیل اتاق زیر شیروانی به انبار یا اتاق خصوصی فضای جدیدی را ایجاد کنیم.
۲ . افزایش راحتی : معمولا نقشههای قدیمی ساختمان باعث عدم راحتی در دسترسی و رفت و آمد به قسمتهای مختلف میشود و شما با طراحی جدید و بر اساس اصول جدید معماری میتوانید بسیاری از این مشکلات را حل کنید.
۳ . زیباتر شدن محیط : انجام تعمیرات و بازسازی خانه باعث ایجاد فضای جدید با حس خوب و بر اساس سلیقه شخص و با نورپردازی و چیدمان وسایل و رنگها و استفاده از متریال جدید تفاوت بزرگی را ایجاد میکنید.
۴ . بهره وری انرژی : با استفاده از متریال جدید مانند عایق حرارتی سقف، شیشه های دوجداره و … از اتلاف انرژی جلوگیری میکنید.
چه تعمیراتی نیاز به مجوز شهرداری ندارند؟
تعمیرات بدون نیاز به مجوز
انجام برخی از کارها و تعمیرات در هنگام بازسازی نیازی به مجوز شهرداری ندارند زیرا این تعمیرات با اجزای اصلی ساختمان سر و کار ندارد و از این جهت برای ادامه کار نیازی به گرفتن مجوز از شهرداری ندارید. برای مثال : اگر پشت بام شما آسیب دیده باشد و در هنگام باران سقف منزل چکه کند برای رفع مشکل باید از ایزوگام استفاده کنید و کل سطح پشت بام را ایزوگام بگیرید، نصب کاشی در دیوارها، تعمیر لوله کشی، رنگ کاری، تعمیر سقف و دیوار های ساختمان، این موارد به مجوز احتیاجی ندارند. هدف از تعمیر ساختمان تقویت ساختار کلی میباشد و در بازسازی تلاش میکنیم تا قسمتهای آسیب دیده را شناسایی کنیم و تعمیرات لازم را انجام دهیم.
چه قسمت هایی را میتوان بازسازی کرد؟
۱ . نمای ساختمان : نمای ساختمان از مواد و مصالح مختلفی ساخته شده است و هر یک دارای طول عمر مخصوص به خود میباشند. ساختمان اولین بخش از بنای ساختمان است که به چشم می خورد. بیشتر ساختمانها قدیمی دچار آسیب و فرسایش میشود و بهتر است نما با مواد و مصالح جدید و مناسب بازسازی شود.
۲ . بازسازی محوطه و حیات ساختمان : حیات ساختمان در شادابی افراد تاثیر زیادی دارد اگر قسمتهای مختلف آن دچار آسیب شده باشد، دلخواه هیچکس نخواهد بود.
۳ . بازسازی دیوارها و سقف ساختمان : سقف و دیوارهای ساختمان به مرور زمان دچار آسیب میشود و بهتر است با گچ و دیگر مصالح، ترکها و شکستگی ها را پوشاند.
نکته ی پایانی
خانههای آسیب دیده و قدیمی نیاز به بازسازی و تعمیرات دارند. در برخی مواقع برای این تعمیرات نیاز به مجوز از شهرداری میباشد اما در برخی مواقع نیازی به دریافت مجوز نمیباشد، برای مثال: نصب کاشی در دیوارها، رنگ کاری، تعمیر لوله کشی، تعمیر دیوارها و سقف ساختمان.