دکور فروشگاه

مقدمه:به نظر شما مشتری، با دیدن چه چیزی جذب فروشگاه شما شده، به آنجا قدم می‌گذارد و در انتها اقدم به خرید می‌کند؟ممکن است پاسخ‌های متفاوت و متنوعی برای این سوال داشته‌باشید.برای مثال برند و نام فروشگاه شما یا مرکز خریدی که بوتیک متعلق به شما، در آن واقع شده‌است.این پاسخ‌ها صحیح است اما مطمئنا یکی از دلایل عمده‌ای که باعث می‌شود، مشتری از فروشگاه شما چشم برنداشته و ذهنش درگیر شما شود، ویترین و دکور فروشگاه است.همان‌طور که نمای یک ساختمان باعث جلب نظر شما خواهد شد، ویترین نیز همین کار را خواهد کرد.از رنگ‌های به کار رفته در آن تا ساختار و چیدمان وسایل در ویترین، همه در این امر تاثیر گذار هستند.به دلیل اهمیت این موضوع قصد داریم تا در این مطلب به دکور فروشگاهی و تمام نکات مهم مرتبط با آن بپردازیم.

وجه تمایز ما
اجرای تضمینی
مشاوره رایگان
قیمت منصفانه
بهترین متریال
تیم باسابقه
نمونه کارهای فروشگاهی

اهمیت دکور فروشگاه

در خصوص اهمیت دکور فروشگاه، این نکته را مد نظر داشته‌باشید که یک ویترین زیبا و جذاب از پرحجم‌ترین تبلیغات، بهتر عمل کرده و برای شما مشتری بیشتر خواهد آورد.دکور فروشگاه یک پل بین مشتری و فروشگاه شماست.طراحی زیبا و هماهنگ با محصولات عرضه‌شده، جلوه زیباتر و بهتری در مشتری ایجاد کرده و در نهایت منجر به خرید بیشتر می‌شود.نکته بعدی این است که حس مثبتی که از دیدن دکور فروشگاه به وجود می‌آید و نیز لذت ناشی از خرید از یک فروشگاه خاص، ماندگار بوده و باعث می‌شود مشتری باز هم به شما مراجعه داشته‌باشد.اگر بوتیک شما در یک مرکز خرید قرار گرفته‌باشد، کار برای جذب مشتریان بیشتر سخت‌تر از قبل است.به همین دلیل تمرکز و دقت خود را برروی طراحی دکور و ویترین خود بگذارید تا با این سرمایه‌گذاری، آرامش خاطر کافی داشته‌باشید.

در طراحی دکور فروشگاه به گونه‌ای عمل کنید که مشتری و خریدار تمام مسیر داخل فروشگاه را طی کند.این شیوه چیدمان و طراحی، قاعده خاصی ندارد و برای هر فروشگاه ممکن است متفاوت باشد.سعی کنید با توجه به تجربیات قبلی و نوع محصولات از نظر پرفروش بودن، چینش محصولات را داخل فروشگاه انجام دهید.به گونه‌ای که مشتری با دیدن اولین کالا، راغب و علاقه‌مند به دیدن محصولات بعدی بوده و در نهایت یک مدت زمان طولانی را در فروشگاه صرف کند.

نورپردازی در دکوراسیون

از تاثیر نور بر جلب نظر مشتریان، غفلت نکنید.برای اینکه اجناس و کالاهای فروشگاهتان، از جلوه بصری بیشتری برخوردار باشند، حتما در نورپردازی دقت فراوان به خرج دهید.این نورپردازی باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر اینکه محصول را براق نشان می‌دهد، آرامشی طبیعی در مشتری و دیگر افراد به وجود بیاورد.استفاده از نور باید با هدف نمایش صحیح هر کالا صورت گیرد.اگر در نورپردازی افراط کرده یا ازنورهای زننده و تند استفاده کنید، مشتریان دیگر به سراغ شما نخواهند آمد.اگر بخواهیم خلاصه و ساده در یک جمله در خصوص نورپردازی مناسب برای فروشگاه صحبت کنیم، این را خواهیم گفت که در راه رضایت مشتری قدم بردارید. هم چنین بسیاری از افراد در بازسازی اداری شرکت خود نیز با نورپردازی جلوه ای حرفه ای به اصطلاح مشتر پسند به محیط کار می دهند.

طراحی ورودی فروشگاه

ورودی یک فروشگاه اولین نقطه‌ای از آنجاست که مشتری در آن قدم می‌گذارد.به صورت حدودی و با در نظر گرفتن مساحت فروشگاه، بین 5 تا 15 قدم مشتری را شامل می‌شود.در طراحی ورودی باید از نورپردازی مناسب و رنگ‌بندی جذاب استفاده کرد.اهمیت طراحی ورودی به این دلیل است که باعث ایجاد ذهنیت مناسب در ذهن مشتری و ورود او به فروشگاه خواهد شد.

چیدمان محصولات

فضا محدود و زمان بسیار کم است.برای جذب یک مشتری کدام محصول را در معرض دید او می‌گذارید؟منظوراز معرض دیدن بودن هم ویترین و هم قفسه‌های دکوراسیون داخلی فروشگاه است.با توجه به هدف ما، آن دسته از محصولاتی که فروش بیشتری داشته و طرفداران بسیاری دارند در قفسه‌هایی بالایی قرار دهید.دیگر قفسه‌ها را به قرار دادن محصولات کم فروش تر اختصاص دهید. هم چنین می توانید از انواع کمد دیواری شیشه ای و ویترینی برای اجناسی که نیاز به حفاظت دارند نیز استفاده نمایید.

حتما دسته‌بندی محصولات را در چیدمان آن‌ها از یاد نبرید.وجود دسته‌بندی باعث می‌شود تا مشتری آنچه می‌خواهد را به راحتی پیدا کند.هرچه یافتن محصول مورد نظر ساده‌تر باشد، احتمال خرید مشتری بالاتر خواهد بود.

طراحی قسمت راست فروشگاه

یک قاعده و استاندارد علمی نیست اما بر طبق تحقیقات صورت گرفته، بیش از 90 درصد مشتریان پس از ورود به فروشگاه، به سمت راست آنجا نگاه می‌کنند.علت آن مشخص نیست اما همین درصد بالا، موجب شده تا به دیوار سمت راست یک فروشگاه، دیوار قدرت بگویند.استفاده از صفت قدرت برای دیوار سمت راست فروشگاه، به علت تاثیر بالاییست که در دید و نظر مشتری دارد.با توجه به تاثیر بالای این دیوار، در بخش سمت راست فروشگاه اجناسی چیده‌شود که احتمال خرید را بالاتر می‌برند.برای مثال در این قسمت شما می‌توانید پرفروش‌ترین اجناس یا جدیدترین کالاهای فروشگاه را قرار دهید.

مسیر حرکت مشتری

در خصوص اهمیت مسیر حرکت مشتری باید وسواس فراوانی به خرج دهیم.البته هیچ قاعده مشخص و معینی در این مورد وجود ندارد اما در درجه اول باید به نقشه فروشگاه دقت کنید و براساس آن اقدام به طراحی مسیر کنید.

دکوراسیون را مسیر احتمالی مشتری هماهنگ کنید.در طول این مسیر بیشترین و بهترین دسترسی به اجناس را برای او فراهم کنید.می‌توانید فروشگاه را به چند قسمت و براساس محصولات مختلف تقسیم کنید.به قدر کافی جذابیت در هر بخش ایجاد نمایید.برای اینکه مشتری تا انتها این مسیر را پیمایش کند، در بخش پایانی مسیر یک کالای جذاب و متفاوت قرار دهید.تمام این نکات بسته به تجربه شما از رفتار مشتریان دارد.حتما دقت و بررسی کافی دراین امر را به خرج دهید.

قسمت صندوق

شاید به اهمیت این موضوع فکر نمی‌کردید اما باید به محل و نحوه قرارگیری صندوق فروشگاه دقت کنید.بخش صندوق که عملا انتهای فرایند خرید مشتری است، باید یک نقطه توقف هوشمند باشد.اگر سمت راست فروشگاه نقطه جذاب برای شروع حرکت مشتری است، پس صندوق را در سمت چپ طراحی و تعبیه کنید.با این کار مشتری از قسمت فروشگاه نیز بازدید کرده و درصورت نیاز، اقدام به خرید بیشتر می‌کند.

دیگر موارد

به نحوه طراحی و قرارگیری اجزای اصلی فروشگاه پرداختیم.حال در این بخش به صورت خلاصه، مواردی بیان می‌شود که در کل فرایند ساخت دکور فروشگاه باید در نظر گرفته‌شود.

    • محصولات مهم یا فصلی را در نقاط استراتژیک فروشگاه قرار دهید یا با استفاده از یک علامت یا نماد آن‌ها را مشخص کنید.این علامت‌ها نوعی سرعت‌گیر هستند و باعث می‌شوند تا مشتری در نقطه‌ای از فروشگاه توقف کند.
    • سعی کنید چیدمان داخل فروشگاه را به صورت مرتب ماهانه یا فصلی تغییر دهید.این تغییر آنچه از قبل در ذهن مشتری شکل گرفته‌بود را تغییر می‌دهد.
    • اگر فضایی در وسط فروشگاه دارید آن را به ترکیبی از چیدمان محصولات پرفروش و کم فروش اختصاص دهید تا همه اجناس به یک اندازه دیده‌شوند.
    • راحتی و رضایت درونی مشتری را اولویت اول خود قرار دهید.برخی از مشتریان از نبود فضای کافی در راهروی فروشگاه یا دیگر فضاهای آن ناراضی هستند.پس در باز گذاشتن فضا به قدر کافی تلاش کنید.
    • ممکن است در بخشی از فروشگاه صندلی یا کاناپه قرار گرفته‌باشد.در قرار دادن آن دقت کنید تا مشتری در عین استراحت و تجدید قوا، بتواند همه محصولات را ببیند.
    • طراحی و فرایند اجرای دکور یک فروشگاه نقطه پایانی ندارد و به صورت مداوم و در گذر زمان در حال تغییر و تحول است.
    • استاندارد و قالب خاصی برای این کار وجود ندارد اما برای بهتر شدن خروجی نهایی، حتما به رفتار و نحوه حرکت مشتری دقت کنید.از دیگر فروشگاه‌ها الگو بگیرید و خلاقیت را چاشنی کار خود کنید.

 

مراحل طراحی دکور فروشگاه

در این بخش به نکات ضروری در زمان طراحی، ساخت و اجرای دکور فروشگاهی خواهیم پرداخت.دقت در رعایت این نکات ضروری بوده و حتما آن‌ها را به کار ببرید.

  • شناسایی نیازهای اولیه

در این بخش ابتدا به شناخت دقیق و کاملی از فروشگاه رسیده و نیازهای اولیه و اساسی آن را تهیه کنید.دقیق بدانید که فروشگاه محدودیت خاصی از نظر سیستم گرمایش، سرمایش یا حضور دیگر وسایل دارد یا خیر.از نظر فروشگاه‌های دیگر یا همسایه آیا محدودیت خاصی اعمال شده‌است یا خیر.تمام این موارد که می‌تواند تاثیر به سزایی در طراحی و ساخت دکور داشته‌باشد را یکجا یادداشت کنید تا در مراحل بعدی دچار مشکل نشوید.

  • اجرای طراحی

بعد از اینکه مرحله اول را کامل و با دقت انجام دادید، به قدم بعدی که فرایند طراحی دکور است، می‌رسیم.در این مرحله پلن و نقشه اولیه مشخص شده و با در نظر گرفتن کلیه استانداردها و قوانین، طراحی صورت می‌گیرد.در کنار قوانین مرتبط، سلیقه و نظر شخصی کارفرما نیز در خروجی نهایی کار در نظر گرفته‌شده و اعمال می‌گردد.

  • انتخاب طراح و اجرا کننده ماهر

استفاده از افراد متخصص و با تجربه در هر کاری توصیه شده‌است.برای اینکه از هر نوع دوباره‌کاری یا نارضایتی جلوگیری کنید، حتما از افراد متخصص و ماهر در فرایند طراحی و اجرای دکور استفاده کنید.اگر نمونه جذاب و خوبی در میان دکور دیگر فروشگاه‌ها دیدید، حتما از سازنده آن کمک و مشورت بخواهید.

  • اجرای نهایی

طرح نهایی‌شده و مورد تایید کارفرما، وارد فاز اجرایی و نصب می‌شودتمام اجزا با متریال مشخص تولید می‌شوند و در نهایت برای نصب در فروشگاه به آنجا انتقال پیدا می‌کنند.حال خیال شما از بابت داشتن یک ویترین مناسب که طبق نظر و سلیقه شما طراحی شده، راحت و آسوده است.

 

جمع‌بندی

اصولا آنچه در ابتدای کار دیده شده یا لمس می‌شود، اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.ویترین و دکور یک فروشگاه نیز از این قاعده مستثنا نیست.همان طور که به صورت کامل بیان شد، ساخت و اجرای دکور فروشگاه را تحت هیچ شرایطی نباید دست کم گرفت.تجربه مشتری در خصوص نحوه ورود به فروشگاه یا خروج از آن، قابل اندازه‌گیری نیست و تنها با مشاهده قابل رویت است.اگر قصد دارید بهترین تجربه را برای مشتریانتان خلق کنید، خود را جای آن‌ها بگذارید تا به معنای واقعی شگفت‌زده شوند.در این راه موفق باشید.

برای مشاوره رایگان و تخصصی قبل از سفارش می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.