۸نکته مهم ساخت کمد دیواری ریلی
انواع کمد دیواری چیست ؟ امروزه باتوجه به کاهش متراژ منازل ساخت کمد دیواری در خانه به یکی از المانهای بسیار مهم مبدل شده است. درواقع با طراحی کمد دیواری در فضاهای پرت میتوان از فضاهای بلااستفاده منزل بهترین استفاده را نمود. جهت ساختن این کمدها به مهارت خاصی نیازمندیم و باید نوع کمد ریلی نسبت به اندازه محیط اتاق و انتظاری که از آن دارند مشخص گردد. معمولاً کمد دیواریها به عنوان جارختخوابی و جای لباس هم ساخته میشوند، امّا امروزه با ایجاد تغییراتی در ظاهرشان و بهواسطه استفاده از آیینه، ظاهری بسیار شکیل پیدا کردهاند که اغلب در سالن پذیرایی جای میگیرند. در واقع نصب کمد دیواری از بهترین روشها جهت نظم بخشیدن به اتاق خواب و فضای داخلی منزل است. همین مسئله نیز، خصوصاً در آپارتمانهای کوچک امروزی بیشتر اهمیت یافته، چراکه میتوان از فضای عمودی در اتاقها با کمک طبقههای کمد دیواری به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. کمد دیواری در انواع مختلفی موجود هستند که باتوجه به فضای در دسترس و هزینهای که قصد دارید به به این کار اختصاص دهید میتوانید از آنها بهرهمند شوید.
در مقاله چگونه کمد ریلی بسازیم؟ ۸ نکته مهم ساخت کمد دیواری ریلی قصد داریم تا شما را با انجام تمام این مراحل آشنا نماییم. جهت آشنایی با کارایی کمد دیواری و نحوه ساخت آن با تا انتهای این مقاله از دکوراسیون نیو دیزاین همراه باشید.
فهرست مطالب در این مقاله:
- چه نوع کمدی مناسبتر است؟
- مراحل ساخت کمد دیواری
1. انتخاب مدل
2.کمد دیواری ریلی طبق نوع طراحی درب
3. اندازهگیری محل قرار گیری کمد دیواری
4. طراحی کمد
5. خرید مواد اولیه مناسب
6. برش قطعات
7. اتصال قطعات به یکدیگر
8. رنگ آمیزی - کمد دیواری ریلی از چه مزایا و معایبی برخوردار است؟
ساخت کمد دیواری ریلی
-
چه نوع کمدی مناسبتر است؟
ابتدا باید توجه داشت که برای چه فضایی کمد دیواری در نظر داریم. چنانچه میخواهیم برای اتاق خواب کمد دیواری تعبیه نماییم بهتر است رگال لباس و قفسه جهت قرارگیری کفش و کشو در نظر داشته باشیم. امّا اگر قصد داریم کمد دیواریمان مانند یک انبار برای رخت خواب استفاده کنیم، پس بهتر است از کمدهای درب بازشو و بدون طبقه بندی استفاده نماییم. چنانچه به کتاب و کتابخانه علاقهمندیم باید از کتابخانههایی استفاده کنیم که در کمد دیواری ما جا شود. به موجب این امر این نوع از کمدها فضای کمتری را اشغال کرده و هم، که سوپرایزی آمش دهنده برای ما است.
بیشتر بخوانید : کمد دیواری سلطنتی چیست
مراحل ساخت کمد دیواری
برای ساخت کمد دیواری ابتدا باید نکات بسیار مهمی را پیش از شروع کار در نظر بگیریم. در موارد زیر ۸ نکته مهم ساخت کمد دیواری ریلی عنوان شده که عبارتند از:
- انتخاب مدل
- کمد دیواری ریلی طبق نوع طراحی درب
- اندازهگیری محل قرار گیری کمد دیواری
- طراحی کمد
- خرید مواد اولیه مناسب
- برش قطعات
- اتصال قطعات به یکدیگر
- رنگ آمیزی
1. انتخاب مدل
از مراحل مهم ساخت کمد دیواری و حتی کابینت آشپزخانه ، انتخاب مدل و طرح اولیه آن است. جهت آنکه راحتتر بتوان مدل کمد دیواری را انتخاب نمود، بهتر است در ابتدا تعیین نمایید که هدف شما از ساخت کمد دیواری چیست؟ آیا کمد برای رختخواب یا لباس در نظر دارید؟ نوع درب کمد دیواری خاصی در نظر گرفتهاید یا خیر؟ جهت پاسخ دادن به این سوالات شما باید تمام موارد را نسبت به فضایی که دارید در نظر بگیرید و سپس بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
2. کمد دیواری ریلی طبق نوع طراحی درب
معمولاً کمد دیواری درب ریلی برای محیطهایی با سبک دکوراسیون داخلی مدرن یا مینیمال یک گزینه مناسب محسوب میشوند. کمدهای ریلی بر حسب نوع طراحی دربشان باهم متفاوت هستند. درواقع دربهای کمد در انواع شیشهای، آینهای، چوبی و یا با طراحی خاص ساخته شدهاند.
براساس سبک ساخت و طراحی، کمد دیواری درب ریلی از انواع مختلفی برخودار بوده که عبارتاند از:
-
- شیشه ای
- آینه دار
- درب چوبی، امدیاف، هایگلاس
هم چنین بخوانید : کمد دیواری اتاق نوجوان
3. اندازهگیری محل قرار گیری کمد دیواری
عموماً کمد دیواری را برای اتاق خواب میسازند. بههمین جهت هنگام ساخت منزل یا بازسازی خانه ی قدیمی گاهی اوقات یک فرورفتگی برای قرار دادن کمد دیواری ایجاد مینمایند و یا در اتاقهایی که این فرورفتگیها وجود ندارد، یک ضلع از اتاق را جهت نصب کمد دیواری در نظر میگیرند. چنانچه بخواهید از یک ضلع اتاق خود استفاده نمایید باید اندازه عرض دیوار و همچنین ارتفاع از کف اتاق تا سقف به درستی اندازهگیری کنید. هنگام اندازهگیری ارتفاع باکس تزئینی سقفهای دکوراتیو را حتماً در نظر بگیرد که اندازهها دقیق و درست باشد. امّا در مواردی که کمد دیواری قرار است در قسمت فرورفتگی دیوار جای بگیرد باید عرض جلو و عقب فرورفتگی اندازه گیری نماییم و سپس کمترین اندازه در نظر بگیریم. علاوه بر این گاهی اوقات در قسمت فرورفتگی کانال کولر یا ستون وجود دارد که در هنگام کشیدن نقشه باید به آنها توجه داشته باشیم. پس از تعیین عرض کمد دیواری ارتفاع درون قسمت فرورفتگی را باید اندازهگیری نماییم. در مراحل ساخت کمد دیواری حتماً باید دقت را کافی داشته باشیم تا بتوانیم عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذاریم. ساخت کمد دیواری مهارت خاصی هم لازم ندارد و فقط ما با کمی دقت و تمرکز قادریم بهترین کمد دیواری را بسازیم.
4. طراحی کمد
در آموزش ساخت کمد دیواری ریلی مرحله طراحی بسیار حائز اهمیت است. پس از این مراحل، حال نوبت به طراحی کمد دیواری میرسد که تعیین قفسههای داخل کمد، تعداد درب و کشوها را شامل میشود. ابتدا طرح مدنظر را روی کاغذ ترسیم کرده و سپس اندازههای گرفته شده را روی آن پیادهسازی میکنیم. این مرحله بر روی نقشه قناس و محل کانال کولر را هم مشخص کرده که در هنگام اجرا و برش قطعات مشکلی به وجود نیاید. بهصورت کلی اغلب عمق کمدهای جا لباسی حدود 60 تا 90 سانتیمتر و عمق کمد جا رختخوابی 90 سانتیمتر محاسبه میشود.
5. خرید مواد اولیه مناسب
مهمترین مرحله در ساخت کمد دیواری ریلی که نیاز است بهصورتی ویژه به آن توجه کرد تهیه مواد اولیه مرغوب و بسیار با کیفیت است. چراکه با این کار عمر مفید کمد دیواری افزایش مییابد. معمولاً اغلب کمد دیواریها از جنس امدیاف (MDF)، پیویسی (PVC) و های گلاس (High Gloss) است. درواقع هر نوع کمد دیواری بسته با کاربری که دارد به وسایل اولیه متفاوتی احتیاج خواهد داشت. در این بین رایجترین کمدهای دیواری از اعلب جنس امدیاف بوده که قیمت مناسبی برخودراند. کمدهای دیواری که از جنس پیویسی هم به دلیل خاصیت ضدآب بدنشان به مراتب دارای قیمت بالاتری هستند. بنابراین نوع چوبی که برای بدنه کمد دیواری انتخاب مینماییم بسیار حائز اهمیت است. همچنین توجه نمایید که چهار چوب کمد دیواری به جای امدیاف باید از جنس فلز باشد. چراکه از مقاومت بیشتری برخوردار بوده و در گذر زمان دچار کمترین آسیب یا شکستگی ممکن میشوند. درکل ساخت کمد دیواری ریلی نیاز به یراق آلات با کیفیت دارد و باید بهترین نوع آن را جهت این کار در نظر داشته باشیم.
6. برش قطعات
پس از اندازهگیری، طراحی و تهیه مواد اولیه مرغوب باید طبق استاندارد اندازه قطعات چوب سنباده کاری و اره کاری شوند. توجه نمایید که باید تمام این مراحل حتماً باید بهصورت دقیق انجام شود تا بتوایم کمد دیواری زیبا و با کیفیتی را بسازیم. در هنگام ساخت کمد دیواری ریلی همواره باید سعی شود تا کار با ابزار را به درستی بلد باشیم تا بدون دردسر به نتیجه مطلوب برسیم.
7. اتصال قطعات به یکدیگر
در این مرحله ابتدا باید بهواسطه استفاده از چسب و میخ قطعات چوبی برش خورده را به شکلی درست بههم متصل نماییم تا ریلها، کشوها و لولاها درجای خود قرار بگیرند. توجه نمایید که این مراحل دقت بالایی را میطلبد تا در نهایت کمد دیواری از هیچ ایرادی برخوردار نباشد. درب کمد دیواری بر مبنای کاربری که داردباید نظر گرفته شود. معمولاً برای کمدهای جا رختخوابی از درب لولایی استفاده میشود، امّا برای کمدهای جا لباسی خصوصا در اتاقهای کوچک از درب ریلی که به فضای کمتری نیاز دارد، استفاده میشود.
8. رنگ آمیزی
در ساخت کمد دیواری ریلی آخرین مرحله رنگ آمیزی است که بیشتر در ساخت کمدهای ساخته شده از جنس چوب کاربرد دارد. کمدهای امدیاف از تنوع رنگی بسیار بالایی برخوردار هستند که شما میتوانید رنگ مدنظرتان را انتخاب کرده و دیگر نیازی به رنگ آمیزی نخواهید داشت. همچنین در بازار درب کمد دیواری ریلی بهصورت پیش ساخته وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد. در حال حاضر کاربرد کمد دیواری ریلی تنها به اتاق خواب و نظم بخشیدن به آن محدود نمیشود و در فضای پذیرایی و نشیمن هم به عنوان کتابخانه یا بوفه مورد استفاده قرار میگیرد و از جنبه تزئینی هم برخوردار است. علاوه بر این در مواردی که قصد دارند فضای اتاق بزرگتر به نظر آید، درب کمد دیواری را با روکشی از آینه طراجی میکنند که بسیار شیک و زیبا است.
مطلب پیشنهادی: کمد دیواری اتاق کودک
کمد دیواری ریلی از چه مزایا و معایبی برخوردار است؟
همونطور که قبلتر اشاره شد، یکی از مزایای مهم کمدهای ریلی استفاده بیشتر از فضا است. این بدان معناست که با استفاده از کمدهای لباس با درب ریلی دیگر نیاز نیست تا فضایی را جهت باز و بسته شدن درب کمدها اختصاص دهیم. همچنین باهدف استفاده بیشتر از کمد ریلی شما میتوانید یک قسمت از آن را بهصورت قفسهای طراحی نمایید. از جمله معایب کمدهای دیواری ریلی باید به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم دسترسی کامل به داخل کمد
- دوام و استحکام کمی کمتر نسبت به کمدها با درب لولایی
- سخت تمیز شدن فضای داخل کمد دیواری
امید است مقاله چگونه کمد ریلی بسازیم؟ ۸ نکته مهم ساخت کمد دیواری ریلی برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در این زمینه با ما به اشترک بگذارید.
مجموعه نیو دیزاین با بیش از 10 سال سابقه در زمینه نصب و اجرای انواع کابینت، کمد دیواری و پروژه های بازسازی منزل ، بازسازی دفتر کار و دیگر خدمات مرتبط با دکوراسیون داخلی ، خدمات با کیفیتی را با قیمت منصفانه به شما عزیزان ارائه می دهد. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر علاوه بر وبسایت، از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان تیم ما در تماس باشید.