کمد دیواری
از کلمه دیواری مشخص است که کمد دیواری چه خصوصیت مهمی دارد.یک کمد دیواری در داخل دیوار ساخته و تعبیه میشود و هیچ وقت امکان جابجایی را ندارد.کمد دیواری با توجه به خصوصیت مهم آن، فضای کمتری از منزل شما را اشغال میکند.همین کاهش فضای اشغال شده، باعث به وجود آمدن حس بهتر و بالا رفتن کیفیت زندگی ساکنان منزل میشود.در گذشته، استفاده از کمدهای سنگین و قابل حمل در منازل و خانهها رواج داشت.به مرور و با تغییر نوع ساخت و ساز، آنها جای خود را به کمدهای دیواری دادند.در زندگی شهری امروز که سکونت در آپارتمانهایی با متراژ کم بارزترین نشانه آن است، وجود و حضور کمدهای دیواری کمکی حیاتی برای مرتب کردن و نظم دادن به وسایل و لوازم زندگیست.شاید بعد از قیمت و محله زندگی، داشتن و تعداد کمد دیواری یک آپارتمان، از معیارهای اصلی انتخاب محل زندگی جدید است.
در حین بازدید یک منزل یا بازسازی ساختمان محل زندگی خود، حتما در انتخاب کمد دقت بالایی داشتهباشید.همان طور که گفته شد ویژگی اصلی کمد دیواری، ثابت بودن و غیرقابل حمل بودن آن است.به همین دلیل شما با انتخاب یک کمد دیواری، سالهای طولانی باید از آن استفاده نمایید.
تفاوت کمد دیواری و باکسی
اصلیترین تفاوت کمد باکسی با کمد دیواری در قابلیت جابجایی آن است.کمد باکسی که برخی به آن کمد ریلی هم میگویند، به راحتی قابل جابجایی بوده و نسبتا سبک است.نکته دیگر این است که کمدهای باکسی یا ریلی را میتوان با توجه به نیاز خاص، ساخته و تولید کرد.برای مثال اگر شما بخواهید یک کمد باکسی تنها برای نگهداری کفشهایتان داشتهباشید، این امکان برای شما مهیاست تا آن را تولید کنید.اما کمدهای دیواری با توجه به ارتفاع، عمق و ساختارشان برای نگهداری هر نوع وسیله و لوازم استفاده میشوند.
ویژگیهای کمد دیواری
مجدد تاکید میکنیم که در طراحی و ساخت تک تک اجزای یک بنا و یا در مواردی مانند بازسازی منزل ، به کیفیت متریال به کار رفته دقت کنید. هر کدام از اجزای ساختمان به علت کاربردی که دارد در جلب رضایت و ایجاد آرامش و شادی در ساکنین، نقش تاثیرگذاری دارد.کمد نیز ازاین قاعده مستثنا نیست.استفاده مکرر در طول روز توسط ساکنین منزل و نگهداری وسایل لازم، دقت در تولید و ساخت آن را حیاتی کردهاست.در زمان تولید یک کمد دیواری، باید به برخی از ویژگیهای آن دقت کرد.در ادامه به این ویژگیها خواهیم پرداخت.
متریال ساخت کمد
محبوبترین و رایجترین متریال در ساخت کمد از سالهای دور چوب و فرآوردههای چوبی بودهاست.این رویه تا کنون نیز ادامه داشته و همچنان این اقبال به چوب برقرار است.البته با فراگیری محصولات مبتنی بر MDF، از آنها در ساخت کمد نیز استفاده میشود.با رواج MDF، از برخی جهات خیال شما به عنوان سازنده یا استفاده کننده از کمد، آسوده میگردد.با تنوع محصولی و کیفیتی و نیز طیف گسترده روکشها، دست شما برای انتخاب گزینه مورد نظر باز است.با انتخاب آنچه برای شما مطلوب است، دیگر نگرانی و دغدغهای بابت خرابی یا تعویض کمد و قطعات آن نخواهید داشت.
فضای خالی کمد
اینکه هر کمد ساختهشده قرار است چه میزان فضا داشتهباشد، نکته دیگریست که در ساخت کمدهای چوبی باید در نظر بگیرید.مسلما میزان فضای مورد نیاز یک کمد دیواری در اتاق خواب با مشابه آن در اتاق نشیمن، تفاوت دارد.به همین دلیل پیش از ساخت کمد، حتما فضای مورد نیاز و مد نظر خود و نیز آنچه قرار است در کمد قرار داده شود، را مشخص کنید.البته مساحت منزل و بنا نیز در این تخصیص فضا موثر است.اما حتما در استفاده بهینه از فضایی که دارید، دقت کافی را به عمل بیاورید.در تخصیص فضای خالی برای کمد، سعی کنید به گونهای عمل کنید که از به هدر رفتن فضا یا همان پرتی آن جلوگیری شود.
دستگیرهها
به کوچکی و حجم کم دستگیرهها نگاه نکنید.با این همه کم حجم بودن، دستگیرهها نقش بزرگی در جلب رضایت شما از آن کمد دارند.البته دستگیرهها باید از نظر ظاهری، زیبا بوده و به قدر کافی مستحکم باشد.
اگر جنس استفاده شده در دستگیرهها کیفیت بالایی نداشتهباشد یا آنها به درستی نصب نشوند، به زودی و با شل شدن یا از دست دادن شکل ظاهری خود، باعث ایجاد نارضایتی در شما خواهند شد.در زمان انتخاب دستگیره، علاوه بر جنس و متریال به کار رفته در آن، حتما به زیبایی و تناسب آن با کمد دقت کنید.اگر از زیبایی بصری صحبت میکنیم، علت آن تاثیر فراوان و بزرگیست که در دید بیننده، ساکن یا خریدار بعدی ملک ایجاد میکند، است.
امنیت کمد
مطمئنا نگهداری اشیای قیمتی و باارزش و نیز اسناد مهم، در یک کمد دیواری گزینه مناسبی نباشد اما اینکه کمد به گونهای طراحی شود که به قدر کافی در حفظ لوازم شخصی یا جلوگیری از دسترسی افراد غیر خوب عمل کند، امری لازم و ضروریست.حتما در زمان ساخت کمد، برای آنها قفل و کلید تعبیه کنید.متاسفانه مشاهده شده که بسیاری از سازندگان از انجام این امر خودداری میکنند.
امکانات اضافی
به نظر شما کمد تنها و تنها باید برای نگهداری لباسها به صورت آویزان در رگال، استفاده شود؟پاسخ به این سوال منفی است.در سالهای قبل در ساخت کمد، هیچ نوع طبقه یا قفسهبندیای در آن صورت نمیگرفت.اما در سالهای اخیر با انجام این امر، لذت استفاده و نگهداری از لوازم در کمد بیشتر از قبل شدهاست.وجود طبقات مناسب به شما کم میکند به سادگی، لوازمی غیر از لباس مانند کفشها، جعبههای کوچک، لوازم بهداشتی و…را در کمد نگهداری نمایید.مکمل این طبقهبندی، میتواند تعبیه یک سیستم روشنایی کوچک در داخل کمد باشد.با داشتن آن دیگر ناخرسندی بابت تاریکی و نداشتن دید کافی در کمد نخواهید داشت.
انواع کمد دیواری
کمدهای دیواری نیز تقسیمبندی خاص و ویژه خود را دارند.در این قسمت به سه نوع کمد دیواری خواهیم پرداخت.
- کمد دیواری ریلی:کمد دیواری ریلی را شاید بتوان گزینه محبوب مشتریان در بازار دانست.در این مدل، درب کمد در چارچوب خود کمد جابجا میشود.با این نوع جابجایی درب، دیگر نیازی به فضای خالی در جلوی کمد نیست.البته طراحی و ساخت این نوع کمد برای دیوارهایی که عرضشان کم و کلا کوچک هستند، بسیار سخت است.نکته مهم در ساخت کمد ریلی، دقت در انتخاب جنس ابزار و یراق آلات مورد استفاده در آن است.برای کاهش هزینهها برخی از سازندگان اقدام به استفاده از ریلها و یراقهایی که میکنند که تحمل وزنشان زیر 40 کیلوست.میزان خرابی و نارضایتی بالا از این ریلها ناشی از فشار زیادیست که برای باز و بستهشدن تحمل میکنند.برای استفاده و ساخت بهینه یک کمد دیواری ریلی، باید از ریلهای 80 کیلوگرمی یا بالاتر استفاده نمایید.استفاده از ریلهایی با این ویژگی، باعث میشود که درب کمد به راحتی و با یک فشار باز شده یا بسته شود.
- کمد دیواری کلاسیک:از نام این نوع کمد، مشخص است که از کدام نوع کمد دیواری صحبت میکنیم.کمد دیواری کلاسیک همان مدلهای قدیمی و مشخصی هستند که همچنان در حال ساخت و استفادهاند.ارتفاع این نوع کمدها معمولا با ارتفاع خانه یکسان است.کاربرد اصلی این نوع کمد برای آویزان کردن لباسها، نگهداری رختخوابها و در برخی مواقع انبار کردن بعضی از مواد غذایی یا وسایل بزرگ است.عیب بزرگ کمدهای دیواری کلاسیک، نیاز به فضای زیاد آنهاست.برای مثال اگر عرض درب کمد 60 سانتیمتر باشد، شما باید تا فاصله 60 سانتیمتری جلوی درب کمد را خالی بگذارید تا در به آسانی بسته و باز شود.در زندگی شهری امروز و کوچک شدن فضای زندگی خانوادهها، چنین امری مشکل است.
- کمد دیواری کشویی:یک کمد دیواری کشویی، معمولا ابعاد کوچکی دارد و از کنار هم قرار گرفتن تعدادی از آنها در کنار کمدهای ریلی یا کلاسیک ساخته میشوند.معمولا کمد دیواری کشویی در کنار دیگر انواع کمد دیواری، استفاده میشود.معمولا در منازل ترکیبی از این نوع کمد استفاده میشود تا فضایی دلچسب و پرنشاط به وجود بیاید. هم چنین بعضی از افراد از این مدل کمد دیواری در دکور فروشگاه خود نیز استفاده میکنند.
کمد دیواری از نظر متریال ساخت
کمدهای دیواری با توجه به متریال به کار رفته در ساخت آن، سه دسته هستند که عبارتند از:
- کمد دیواری MDF:انتخاب رایج و مطلوب این روزها برای ساخت کمد دیواری، استفاده از MDF به عنوان متریال اصلی ساخت آن است.بهترین روش برای ساخت یک کمد دیواری MDF، ساخت آن همراه با یونیتسازیست.روکش کمدهای دیواری MDF، مات است.مزیت اصلی این نوع روکش، برجستگی سطح آن است.وجود این برجستگی باعث بالا رفتن مقاومت کمد و نیز مقابله با ایجاد خط و خش روی آن، میشود.
- کمد دیواری PVC:مغز و بدنه این کمدها MDF است اما چون با یک روکش ضدآب PVC، پوشانده میشوند، به آن کمد دیواری PVC میگویند.مدل PVC را شاید بتوان یکی از گرانترین مدلهای موجود در بازار دانست.این نوع کمد دیواری به علت داشتن یک ظاهر زیبا، شکیل و منحصر به فرد و نی قابلیت طراحی و منبت کار برروی آن، از نظر بصری نیز زیبایی خاصی دارند.
- کمد دیواری High Gloss:در ساخت مغزی این مدل کمد نیز از MDF استفاده شدهاست.روکشهای های گلاس به کار رفته در این کمدها، ظاهری براق و نیز جذاب دارند.استفاده از آنها باعث تغییر دکوراسیون شما میشود.البته این نوع روکش معایبی نیز مانند نفوذپذیری در برابر رطوبت، داشتن لبههای تیز و ایجاد خط و خش فراوان، را ذکر کرد.
- کمد دیواری لمینت:لمینت گزینهای محبوب و دوستداشتنی در میان متریال به کار رفته در ساخت کمد محسوب میشود.دوام و ماندگاری آنها بالا، قیمتشان پایین و نیز نحوه نگهداری سادهای دارند.با یک دستمال مرطوب و صابون میتوان آن را تمیز کرد.سطح آنها براق و مات هستند.
ابعاد کمد دیواری
در این بخش به ابعاد کمدهای دیواری و اندازه معمول آنها خواهیم پرداخت.در خصوص کمدهای دیواری و با توجه به اینکه وجود آنها بخشی از فضای مفید منزل را اشغال میکند، حتما دقت کافی به عمل بیاید.
- ارتفاع کمد دیواری:معمولا و در اکثر مواقع اندازه ارتفاع کمد دیواری، برابر با ارتفاع سقف است.سازندگان به جز قرنیز، کل فضا را در اختیار گرفته و از آن حداکثر استفاده را میکنند.از آنجا که معمولا کمد دیواری دو در و دو قسمت دارد، ساخت این درها باید به گونهای باشد که دسترسی به قسمت بالای کمد به آسانی انجام شود.به صورت کلی بهتر است تا در کمد را به صورت تمام قد نسازیم.چون ممکن است به مرور و باز و بسته شدن آن، در ساختار در ایراد و پیچ و تاب ظاهر شود.
- عرض کمد دیواری:عرض کمد دیواری به علت فضایی که از جلوی آن تا دیوار اشغال میکند، موردی حساس است.به صورت معمول عرض 60 عددی مطلوب است و دغدغهای را به وجود نمیآورد.عرض 50 بسیار کوچک است.عرض 70 نیز بزرگ بوده و مشکلات زیادی به همراه دارد.
- عمق کمد دیواری:معمولا عمق دیوار کمدی عددی بین 60 تا 70 بوده و مطلوب استفاده کنندگان از آن است.البته خاستگاه این عدد 60 به عمق ورقهای نئوپان بازمیگردد.چون ورقهای نئوپان عرضی معادل 60 سانتیمتر داشتند، به مرور و برای پایین نگاه داشتن هزینههای ساخت کمد دیواری، عمق آنها برروی عدد 60 ثابت شد و باقی ماند.
- ابعاد کمد لباس:از نام این نوع کمد، کاربردش مشخص است.معمولا ارتفاع چنین کمدی حداکثر 180 سانتیمتر است.عرض کمد لباس از 60 تا 240 سانتیمتر متغیر است.معمولا انتخاب ابعاد کمد لباس، به به فضای مورد استفاده و ساختار بنا و ملک بازمیگردد.
جمعبندی:
به صورت مفصل و کامل به کمد دیواری و موارد مرتبط با آن پرداختیم.کمد مانند دیگر اجزای یک ساختمان و بنا از اهمیت فوقالعاده و مهمی برخوردار است.فقط تصور کنید که در اتاق شخصی شما، به علت نبود کمد با کیفیت و با اندازه مناسب، هیچ نوع نظم و ترتیبی وجود نداشتهباشد.با این تصور، چه حسی به شما دست میدهد؟آیا جز این است اتاق خواب یا اتاق شخصی یک فرد محلی برای آرامش و تجدید قوای جسمی و ذهنی او باشد؟پاسخ سوال واضح و مشخص است.با در نظر گرفتن تمام موارد و نیز فضایی که در اختیار دارید، بهترین انتخاب را در طراحی و اجرای کمد داشتهباشید.به علت قرارگیری کمد در داخل دیوار، به راحتی امکان تعویض یا جابجایی آن وجود ندارد.پس در ساخت آن وسواس خود را دوچندان نمایید.
برای مشاوره رایگان و تخصصی قبل از سفارش می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.