کابینت آشپزخانه ام دی اف
کابینت آشپزخانه ام دی اف ، علاوه بر فضاسازی برای نگهداری وسایل آشپزخانه شما، تاثیر بسزایی در زیبایی دکوراسیون منزلتان دارد. امروزه اکثر افراد به کابینتهای مدرن و آشپزخانههای بهروز تمایل پیدا کردهاند. با پیشرفت روز افزون صنعت چوب، تنوع زیادی از کابینتها روانه بازار شدند اما در تمامی این مدلها، کابینت آشپزخانه MDF، در میان مردم محبوبتر واقع شده است. شما میتوانید با توجه به بودجه، فضای آشپزخانه و سلیقهتان نوع کابینت آشپزخانه خود را انتخاب کنید. انتخاب کابینت آشپزخانه، همیشه مهمترین عنصر در طراحی و نقشهریزی دکوراسیون آشپزخانه است و باید طراحی، ساخت و نصب آن را به مجموعهای معتبر و باسابقه سپرد. در ادامه مقاله با گروه نیودیزاین همراه باشید تا با صفر تا صد کابینت آشپزخانه MDF آشنا شوید.
کابینت MDF
قبل از آنکه تمامی ابعاد کابینت آشپزخانه ام دی اف را بررسی کنیم، ابتدا ببینیم کابینت آشپزخانه MDF چیست و از چی تشکیل شده است؟ MDF، مخفف کلمه Medium Density Fibreboard به معنی تخته فیبر با چگالی متوسط است. در واقع ام دی اف از ذرات خردهشده چوب تشکیل شده است. این الیاف توسط چسب یا رزین در یک دستگاه، متراکم و فشرده شده و سپس تحت حرارت خشک میشوند و بعد از آن به قطعات مناسب برش میخورند. فرق این تخته با تختههای خرده چوب، در اندازههای الیاف آنها است. تخته خرده چوب از تکههای بزرگتر چوب تشکیل شده است. MDF از رنگ و بافتی ثابت برخوردار است و اغلب دقیقاً مانند درب افرا، رنگشده به نظر میرسد. جنس کابینت آشپزخانه ممبران نیز از MDF است. دقت داشته باشید رزین به کار رفته در این الیاف مادهای سمی است که تنفس آن به شدت خطرناک است، پس هنگام برشکاری و تولید این قطعات، در یک محیط صنعتی با تهویه مناسب قرار بگیرید.
کاربردهای کابینت ام دی اف
اکنون که با کابینت MDF آشنا شدید و طرز تهیه آن را فهمیدید، به سراغ کاربردهای کابینت MDF میرویم. با توجه به اینکه میتوان انواع روکش چوبی و غیر چوبی با رنگ و طرح های متنوع را بر روی ورقههای ام دی اف قرار داد، میتوان از آن در مواردی مثل کابینت آشپزخانه، انواع میز نهارخوری، میز مطالعه، کتابخانه، انواع پارتیشن، انواع سرویس خواب و وسایل آن مانند تخت، میز آرایش، کمد و پاتختی و بسیاری موارد دیگر هم استفاده کرد.
مزایا و معایب کابینت MDF
مزایای کابینت MDF باعث شده است به انتخابی رایج و محبوب در میان مردم تبدیل شود اما با وجود این مزایا، معایبی هم دارد که در ادامه مقاله با بررسی مزایا و معایب کابینت ام دی اف میتوانید تصمیم بهتری بگیرید. جایی که هزینه برای اکثر افراد اهمیت دارد، لازم است بدانید این مدل کابینت یک انتخاب اقتصادی و مقرون به صرفه است، چراکه تولید آن نسبتا ارزان بوده و قیمت آن نسبت به قیمت تمام شده ورقه چوبی پایین میباشد. کابینت ام دی اف میتواند گزینهای مناسب برای دغدغهمندان محیط زیست باشد، چراکه برای تولید این نوع کابینت ها از خردهچوبهای بازیافتی استفاده میشود به همین دلیل با استفاده از آن می توان به محیط زیست و درختها کمک کرد.
- استفاده از کابینت MDF در دکوراسیون آشپزخانه بسیار راحت است زیرا در هر طرح و رنگی که بخواهید میتوان آن را تولید کرد. به دلیل امکان استفاده از روکش درب ام دی اف میتوان آنها را در طرحها و رنگهای مختلفی تهیه کرد و به عبارتی تنوع رنگ و طرح در این نوع کابینت ها بالا می باشد. همچنين سطح ام دی اف صاف بوده و همین امر باعث میشود که چسباندن مواد دیگر بر روی آن کار راحتی باشد. مواد شیمیایی استفاده شده در ام دی اف باعث مسمومیت آن در برابر آسیبهای آفاتی مانند موریانه میشوند.
- MDF با قرار گرفتن در برابر گرما و سرما تغییر شکل نداده و منبسط و منقبض نمیشود. شکل دادن به ورق ام دی اف آسانتر از شکل دادن به ورقههای چوبی است و همین امر نیز یکی دیگر از علتهای تنوع شکل و طرح MDF است. انواع روکش به راحتی بر روی ورقههای ام دی اف متصل میشوند و همین امر باعث میشود که بتوان آن را به شکل چوب طبیعی در آورد. هنگام تولید و ساخت ام دی اف به خاطر استفاده از مواد شیمیایی خاص موجود در چسب آن، گازی به نام فرمالدهید تولید میشود که برای سلامتی انسان مضر است اما پس از اتمام فرآیند تولید ام دی اف این گاز معمولاً از بین میرود و از طرفی نیز استفاده از روکشها و ورقههای ام دی اف به طور کامل هرگونه ریسک و خطر را برای سلامتی انسان از بین میبرد.
- MDF به خودی خود مقاومت بالایی دارد اما اگر به هر دلیلی ترک بخورد یا بشکند، دوباره چسباندن آن نسبت به چوب سختتر خواهد بود. مواد شیمیایی که در تولید ام دی اف استفاده میشوند در صورت داشتن هرگونه خطری برای سلامتی انسان، میزان آن برای کودکان بیشتر است. اگر این نوع کابینت در معرض آب قرار گیرد، ام دی اف احتمال زیاد متورم شده و باد میکند اما امروزه بسیاری از روکشهای ام دی اف ضد آب هستند و این مشکل را حل میکنند سطح ام دی اف شاید به خودی خود کاملا صیقلی نباشد اما با روکشی که بر روی آن کشیده میشود، این مشکل نیز به طور کامل رفع خواهد شد.
مراحل ساخت کابینت ام دی اف آشپزخانه
- اندازهبرداری آشپزخانه : پیش از ساخت کابینت MDF، ابتدا باید اندازهی آشپزخانه و محل دقیق تاسیسات مشخص شوند.
- ارائه طرح پیشنهادی : در مرحله بعدی، یک پیشطرح برای نشان دادن طراحی کابینتهای ام دی اف از زوایای مختلف به مشتری ارائه میشود تا طبق سلیقه او ساخته شود.
- طراحی کابینت و تعیین رنگ آن : به منظور طراحی کابینت از نرمافزارهای مختلفی از جمله 3Dmax و Catia استفاده میشود. رنگ کابینت نیز بر اساس کاتالوگ توسط مشتری انتخاب میشود. همچنین میتوان از روکشهای طبیعی یا مصنوعی بر روی MDF استفاده کرد.
- برش قطعات : پس از تعیین ضخامت برشها، قطعات باید بر اساس اندازههای مشخص شده، برش داده شوند. فرآیند برشکاری از دو مرحلهی خرد کردن ورقهها و اندازهگیری دقیق تختهها تشکیل میشود.
- لبه چسبانی : در این مرحله، از نوارهای مختلف به منظور محافظت از لبههای کابینت در برابر ساییدگی نفوذ آب استفاده میشود. این مرحله بیشتر جنبهی زیبایی دارد.
- شیارزنی و سوراخ کردن قطعات : شیارزنی و سوراخ کردن قطعات به منظور قرار گرفتن فیبر قطعات در کابینتهای زمینی و دیواری اهمیت دارد. همچنین، فرآیند مونتاژ را نیز تسریع میبخشد.
- مونتاژ : مرحلهی نهایی، مونتاژ کردن قطعات مختلف به یکدیگر است. مونتاژ یکی از مهمترین مراحل ساخت کابینت ام دی اف است، چراکه اگر به دقت انجام نشود، طراحی با مشکل جدی روبرو خواهد شد.
انواع کابینت MDF
کابینت آشپزخانه MDF به چند دسته تقسیم میشود که معمولاً این دسته بندیها بر اساس جنس و رنگ آنها صورت میگیرد. هر کدام از انواع کابینتها برای موقعیت به خصوصی به کار میروند. شما میتوانید طبق سلیقه خود نوع کابینت آشپزخانهتان را تعیین کنید اما توجه داشته باشید برخی از انواع کابینتها برای هر فضایی مناسب نیستند. با وجود تنوع کابینتهای ام دی اف شما میتوانید برای هر سبکی، نوع خاصی را انتخاب کنید. در ادامه مقاله به برخی از انواع کابینتهای MDF میپردازیم تا بتوانید بهترین نوع را با توجه به شرایط و سلیقهتان انتخاب کنید.
- مات
- براق
- روکش لمینت
- روکش ممبران
- ام دی اف روکش چوب
۱. کابینت آشپزخانه ام دی اف مات
همانطور که از نام این نوع کابینت پیدا است، روکش هایگلاس یا براق ندارد. ورقههای ام دی اف موجود در بازار ایران معمولا روکش ملامینه دارند. بعضی تولید کنندگان داخلی، ورق MDF مات با روکش برجسته هم تولید میکنند. کابینت آشپزخانه MDF مات با روکش برجسته هم زیبایی خاص خود را دارد. اگر به ترکیب رنگها در کابینت علاقه دارید یک انتخاب بدون ریسک برای شما، استفاده از ورق ام دی اف سفید مات در کنار کابینت MDF طرح چوب برجسته است. بهترین مدل کابینت MDF آشپزخانه از نوع مات، کابینت ام دی اف سفید مات است که امروزه با استقبال فوقالعادهای روبرو شده است. در صورتی که این رنگ کابینت ام دی اف ، با دکوراسیون داخلی شما هماهنگ است، در سفارش آن مردد نباشید. قطعا پس از گذشت زمان، متوجه زیبایی و خاص بودن این محصول خواهید شد.
۲. کابینت آشپزخانه MDF براق
بهترین مدل کابینت ام دی اف برای آشپزخانههای کوچک، کابینتهای براق یا کابینت آشپزخانه هایگلاس است. کابینت آشپزخانه MDF براق، نور را منعکس میکند و فضا را بازتر نشان میدهد. کابینت براق یا هایگلاس، اخیرا با استقبال فراوانی مواجه شده و تمامی مشخصات یک کابینت فوق مدرن را دارد. افراد معمولا برای انتخاب رنگ مناسب در کابینتهای آشپزخانه خود به نکات زیادی توجه میکنند؛ همچنین طراحان دکوراسیون منزل سعی میکنند رنگ و مدل کابینتی را برای آشپزخانه انتخاب کنند که تناسب کافی را با فضای منزل داشته باشد.
۳. کابینت آشپزخانه ام دی اف روکش لمینت
روکش لمینت نیز یک نوع روکش براق و جذاب است که طرفداران خاص خود را دارد. در کابینت آشپزخانه ام دی اف روکش لمینت نیز از MDF به عنوان مغزی استفاده میشود.
۴. کابینت آشپزخانه ام دی اف روکش ممبران
کابینت آشپزخانه ممبران ، سبکی از کابینت است که خود دستهای جدا دارد. کابینت آشپزخانه MDF روکش ممبران در سبک کابینت کلاسیک قرار میگیرد که امروزه در دکوراسیون مجلل و لاکچری بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
۵. کابینت آشپزخانه MDF روکش چوب
کابینت آشپزخانه ام دی اف روکش چوب نیز در سبک کابینت کلاسیک قرار میگیرد. درست است که خود کابینت MDF در سبک مدرن طراحی میشود؛ اما وقتی از ام دی اف فقط به عنوان مغزی استفاده میشود و روی آن روکشی از جنس متفاوت قرار میگیرد، ممکن است در دستههای دیگری از انواع کابینت قرار بگیرد.
بهترین رنگ کابینت MDF برای دکوراسیون آشپزخانه
انتخاب بهترین رنگ کابینت ام دی اف برای دکوراسیون آشپزخانه، از مهمترین مراحل طراحی دکوراسیون آشپزخانه است. رنگی که در کابینتهای MDF استفاده میشود، نشاندهنده موارد زیادی است. رنگها میتوانند به محیط انرژی ببخشند یا آن را خیلی سرد و بیروح کنند. اگر آشپزخانه شما متراژ کمی دارد، بهتر است از رنگهای روشن برای کابینتهای آشپزخانهتان استفاده کنید. همچنین اگر آشپزخانه شما نور کمی دارد، بهتر است از رنگهای تیره برای آشپزخانه استفاده نکنید. چند ترکیب رنگ برای کابینتهای MDF محبوبتر هستند که در ادامه مقاله به آنها میپردازیم.
۱. کابینت ام دی اف سفید و مشکی
انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه همانطور که باید طبق اصول انتخاب شود، سلیقهای هم هست. شاید برخی از بین چند ترکیب رنگ محبوب کابینت MDF، رنگ سفید و مشکی را انتخاب کنند. کابینت ام دی اف سفید و مشکی، به آشپزخانه شما ظاهری شیک و مدرن میدهد. رنگهای متضاد در دکوراسیون منزلتان نمایی زیبا به وجود میآورند و استفاده از این تضاد رنگی زیبا، سبب مدرن شدن آشپزخانهتان میشود. برای آشپزخانههایی که فضای کمتری دارند، بهتر است از رنگ سفید استفاده کرد تا فضای آشپزخانه را بزرگتر نشان دهد.
۲. کابینت MDF سفید و قهوهای
کابینت MDF سفید و قهوهای، که رنگ سفید آن نمایانتر است، برای آشپزخانههای با ابعاد کوچک و دنج مناسب است. استفاده از رنگ قهوهای چون رنگ گرم و تیرهای است، برای آشپزخانههای بزرگ و دلباز مناسبتر است. در ترکیب دو رنگ سفید و قهوهای برای کابینتهای آشپزخانه، باید به نور فضا توجه کرد. شما میتوانید برای ایجاد یک ترکیب رنگ زیبا، رنگ تاج کابینت را متفاوت از بدنه آن انتخاب کنید. از جمله مزایای انتخاب کابینت MDF سفید و قهوهای، ایجاد هماهنگی میان وسایل چوبی منزل و وسایل قهوهای رنگ در خانه با فضا است که پس از نصب کابینت متوجه هارمونی زیبای بین آنها خواهید شد.
۳. کابینت MDF سفید و طوسی
کابینت MDF سفید و طوسی، یکی دیگر از ترکیب رنگهای محبوب است. این ترکیب رنگ، امروزه در میان جوانان بسیار به کار میرود و هماهنگی خیرهکنندهای را بین وسایل خانه با کابینتها به وجود میآورد. لازم است بدانید رنگ خاکستری یا طوسی، جز رنگهای خنثی است و به راحتی میتوان آن را با رنگهایی مثل سفید و قهوهای در کابینتهای آشپزخانه ترکیب کرد. ترکیب رنگ سفید و طوسی، فضای خانه را در عین سادگی بسیار جذاب جلوه میدهد.
قیمت کابینت MDF آشپزخانه
برای تعیین هزینه کابینت ام دی اف آشپزخانه، ابتدا باید دانست این کابینت متری چند است، اما قبل از آن لازم است بدانید عوامل مختلفی در تعیین هزینه کابینت تاثیر میگذارند. ایرانی یا خارجی بودن جنس کابینت در قیمت آن تاثیر میگذارد و شما با توجه به بودجهتان میتوانید کابینت آشپزخانه خود را انتخاب کنید. مات یا براق بودن کابینت نیز از عوامل تاثیرگذار بر قیمت کابینت هستند. طراحی کابینت آشپزخانه هم در تعیین هزینه تاثیر دارد. همچنین قیمت نهایی کابینت به نوع رنگ، برجستگیها و متراژ کابینت مورد نیازتان بستگی دارد. جنس ورق MDF هم در تعیین قیمت تاثیر بسزایی دارد.
نحوه تمیز کردن کابینت آشپزخانه ام دی اف
همانطور که میدانید کابینتها نیاز به نگهداری و مراقبت دارند تا سالم و زیبا بمانند. بنابراین در ادامه مقاله به نحوهی تمیز کردن این نوع کابینت میپردازیم. در طول زمان، اثر چربی، آب و بسیاری موارد دیگر باعث کثیف شدن کابینتها شده و طول عمر آنها را کاهش میدهند. برای تمیز کردن اصولی کابینت MDF، حتماً باید از یک تکه پارچه نرم مرطوب استفاده کنید. توجه داشته باشید استفاده از اسید، پاککنندههای قوی و اسکاچ باعث آسیب رساندن به ساختار کابینت میشود. کشوی کابینتها را میتوانید به کمک یک تکه اسفنج نرم یا دستمال مرطوب تمیز کنید. برای تمیز کردن شکافها نیز از مسواک استفاده کنید.
به طور کلی بهتر است درب کابینت برای مدت زمان طولانی باز نماند، چراکه باز ماندن آن برای زمان طولانی هم به لولای درب آسیب میزند و هم باعث آلودگی فضای داخلی کابینت میشود. در صورتی که کابینت با لکهی چربی کثیف شده است، لکهها را میتوانید به کمک ترکیب سرکه با آب تمیز کنید. توجه داشته باشید که از یک دستمال نرم برای این کار استفاده کنید. در صورتی که از مواد حاوی آمونیاک و پودر استفاده میکنید، باید توجه داشته باشید که این مواد ممکن است آسیبهای جبرانناپذیری را به بدنه کابینت وارد کنند. اگر میخواهید سطح کابینت ام دی اف برق بزند، میتوانید از روغن بعد از خشک شدن کابینت استفاده کنید. استفاده از روغن بر روی انواع کابینتهای MDF امکانپذیر است.
نتیجه گیری
کابینت آشپزخانه MDF تخته فیبری با چگالی متوسط است که در ساخت وسایل چوبی کاربرد فراوان دارد. تنوع رنگ و طرح در این مدل کابینت بسیار بالا است و پاسخگوی نیازهای مخاطب و انواع سلیقهها میباشد. این کابینتها مقاومت بالایی دارند و با چسباندن انواع روکش بر روی ورقههای آن، میتوان تنوع بسیاری در طرح آنها ایجاد کرد. با وجود مزایایی که کابینتهای ام دی اف دارند، از نظر اقتصادی هم مقرون به صرفه میباشند. انواع طرح و ترکیب رنگهای محبوب کابینت MDF جلوه زیبایی به فضای خانهتان میبخشند. کیفیت طراحی کابینت، ساخت و نصب آن در دکوراسیون آشپزخانهتان تاثیر بسزایی دارد، پس بهتر است آن را به گروه حرفهای نیودیزاین بسپارید. برای ارتباط با گروه نیو دیزاین با با شمارههای 09124760097 و 02144433773 تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
۱. ام دی اف چیست و چگونه ساخته میشود؟
تخته فیبری با چگالی متوسط که از ذرات خردهشده چوب تشکیل شده است. این الیاف توسط چسب یا رزین در یک دستگاه متراکم و فشرده شده و سپس تحت حرارت خشک میشوند و بعد از آن به قطعات مناسب برش میخورند و به شکل دلخواه در می آیند.
۲. مزایای کابینت MDF چه هستند؟
تنوع طرح و رنگ، قیمت پایین، مقاومت بالا، کمک به حفظ محیط زیست، مقاوم در برابر آسیبهای آفاتی، شکل دهی راحت و مقاوم بودن در برابر گرما و سرما
۳. از چه نرمافزاری برای طراحی کابینت استفاده میشود؟
3Dmax و Catia
۴. برای آشپزخانههای کوچک بهتر است از چه نوع کابینت MDF استفاده کرد؟
کابینت ام دی اف براق با رنگ روشن چرا که نور را منعکس میکند و فضا را بازتر نشان میدهد.
۵. عوامل تاثیرگذار بر قیمت کابینت MDF چه هستند؟
ایرانی یا خارجی بودن جنس کابینت، مات یا براق بودن کابینت، طراحی با توجه به متر فضا، جنس ورق MDF، نوع رنگ، برجستگیها و متراژ کابینت موردنیاز
برای مشاوره رایگان و تخصصی قبل از سفارش می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.