کابینت آشپزخانه

کابینت آشپزخانه چیست؟ کاربرد کابینت در آشپزخانه چیست؟ کابینت آشپزخانه چند نوع دارد؟ طراحی و ساخت کابینت برای آشپزخانه چه مراحلی دارد؟ هزینه ساخت کابینت آشپزخانه به چه صورت است؟ در طراحی کابینت برای آشپزخانه باید به چه نکاتی توجه کرد؟ از آنجا که آشپزخانه مهم‌ترین بخش در هر خانه است، جزئیات و وسایلی که در آن به کار می‌روند باید کاربردی و متناسب با نیازهای این بخش مهم باشند. کابینت آشپزخانه یکی از مهم‌ترین جزئیات در آشپزخانه است که طراحی آن هم از نظر کارایی و هم از نظر مطابقت با سبک طراحی داخلی خانه یا فرم آشپزخانه باید به صورت تخصصی انجام شود. در این مطلب از نیو دیزاین قصد معرفی چند نوع از بهترین مدل‌های آشپزخانه را داریم.

کابینت ممبران سه بعدی
وجه تمایز ما
اجرای تضمینی
مشاوره رایگان
قیمت منصفانه
بهترین متریال
تیم باسابقه

کابینت آشپزخانه چیست؟

کابینت آشپزخانه چیست؟ پاسخ به این سوال به ظاهر ساده، جواب‌های زیادی دارد. کابینت در واقع کمد یا قفسه‌ای دارای درب‌ و طبقه‌بندی است که معمولا در شکل مکعب مستطیل یا مربع ساخته شده و برای قرار دادن وسیله در خانه استفاده می‌شود. جالب است بدانید که کابینت تنها مربوط به آشپزخانه نیست و امکان استفاده از آن در حمام و سرویس بهداشتی، انباری و حتی اتاق‌خواب وجود دارد اما رایج‌ترین کاربرد آن در آشپزخانه است. این وسیله در تمام آشپزخانه‌ها استفاده می‌شود و نقش زیادی در جمع و جور کردن وسایل آشپزی و نظم‌دهی به آشپزخانه دارد. کابینت‌ها در آشپزخانه کاربردهای مختلفی دارند. بعضی از انواع کابینت‌ها صرفا برای قرار دادن ظرف‌ها و بعضی کابینت‌ها مخصوص پوشاندن تاسیسات آشپزخانه هستند. از کابینت‌ها همچنین می‌توان برای تزیین آشپزخانه هم استفاده کرد. البته علاوه بر خود کابینت اجزای آن هم کاربردی هستند، برای مثال سطح کابینت معمولا به عنوان میز کار آشپزی استفاده می‌شود و وسایل اولیه برای پخت غذا یا لوازم موجود در آشپزخانه روی آن قرار داده می‌شود.

 

اجزای کابینت آشپزخانه

کابینت‌ها هم مانند دیگر وسایل از اجزای مختلفی تشکیل می‌شوند. درب کابینت، بدنه و صفحه کابینت، لولاها، دستگیره و یراق‌آلات مختلف برای تزئین از اصلی‌ترین اجزای کابینت آشپزخانه هستند. برای این که یک کابینت خوب و کاربردی باشد، تک به تک اجزای آن باید از کیفیت خوبی برخوردار باشند. حتی جنس یراق‌آلات کابینت که معمولا برای تزئین استفاده می‌شوند هم در کیفیت این محصول تاثیر دارد زیرا اگر یراق‌آلات بی‌کیفیت بوده و دائما نیاز به تعویض آن‌ها باشد، این موضوع در کیفیت دیگر بخش‌ها تاثیر می‌گذارد و باعث آسیب‌ به دیگر اجزای کابینت می‌شود.

 

ویژگی‌های یک کابینت خوب

کابینت مهم‌ترین و پرکاربردترین بخش یک آشپزخانه است که قرار دادن ظرف و ظروف در آن، تنها یکی از کاربردهای این وسیله است. کابینت‌ها در زیبایی آشپزخانه هم تاثیر دارند و در بعضی آشپزخانه‌ها به عنوان میز ناهارخوری یا میز کار حین آشپزی هم استفاده می‌شوند. به همین دلیل انتخاب یک کابینت خوب و متناسب با فضای آشپزخانه اهمیت زیادی دارد. برای انتخاب بهترین و مناسب‌ترین نوع کابینت با توجه به وضعیت آشپزخانه باید با ویژگی‌های نوع خوب این وسیله آشنا بود. از جمله ویژگی‌های یک کابینت خوب می‌‌توان به جنس خوب بدنه و صفحات آن اشاره کرد. در حال حاضر کابینت از متریال مختلفی تولید می‌شود که هر کدام مقاومت، ظاهر و کیفیت متفاوتی دارند. از انواع متریال ساخت کابینت می‌توان به ام‌ دی ‌اف، ملامینه، PVC یا هایگلاس اشاره کرد.

از دیگر ویژگی‌های یک کابینت خوب می‌توان به کیفیت و نوع اتصالات آن اشاره کرد. این ویژگی اهمیت زیادی در دوام و طول عمر کابینت دارد. چسب، پیچ و بست‌ها از انواع اتصالاتی هستند که در ساخت کابینت استفاده می‌شوند و کیفیت آن‌ها در کیفیت کابینت تاثیرگذار است. داشتن صفحه کابینتی از جنس مناسب و هماهنگ با جنس بدنه کابینت از دیگر ویژگی‌های یک کابینت خوب هستند. 

 

انواع کابینت آشپزخانه

استفاده از کابینت در آشپزخانه تاریخچه‌ای طولانی دارد. اولین نوع کابینت‌ها چیزی حدود 500 سال پیش مورد استفاده قرار گرفتند که شکل و ظاهری بسیار ساده و ابتدایی داشتند. این نوع از تجهیزات آشپزخانه به مرور زمان دچار تغییر شده و در جنس، شکل ظاهری و سبک طراحی تنوع پیدا کردند. این محصولات امروزه بیشترین تنوع را دارند و برخلاف گذشته علاوه بر انواع آماده، به صورت شخصی‌سازی شده و متناسب با متراژ و فضای آشپزخانه هم طراحی می‌شوند. انواع کابینت آشپزخانه بر اساس سبک طراحی به دسته‌های مختلف مدرن، کلاسیک، نئوکلاسیک، از نظر جنس و متریال ساخت به انواع کابینت چوبی، PVC یا فلزی و بسیاری انواع دیگر تقسیم‌بندی می‌شوند. اگر قصد تغییر کابینت‌های آشپزخانه خود را دارید اولین قدم آشنایی با انواع کابینت آشپزخانه است.

 

۱. کابینت آشپزخانه کلاسیک

اولین سبک طراحی کابینت‌ آشپزخانه، سبک کلاسیک است. کابینت آشپزخانه کلاسیک تداعی‌گر خانه‌های اشرافی و طراحی‌های اروپایی است و معمولا با شکوه و مجلل هستند. بارزترین ویژگی در کابینت آشپزخانه کلاسیک استفاده از تزئینات مجلل در طراحی آن است. کابینت‌های کلاسیک پرزرق و برق هستند و این ویژگی هم در رنگ کابینت‌ها و هم در اندازه و یراق‌آلاتی که برای تزئین کابینت‌ها استفاده می‌شود، قابل مشاهده است.

انواع کابینت آشپزخانه کلاسیک معمولا از جنس چوب ساخته می‌شوند و دارای درب‌های کنده‌کاری و خراطی شده، ستون و دستگیره‌های شیک و زیبا هستند. آشپزخانه‌های سبک کلاسیک یادآور آشپزخانه‌های سلطنتی هستند و طراحی و ساخت آن‌ها نسبت به دیگر سبک‌های طراحی کابینت گران‌تر است. استفاده از این سبک کابینت مزایا و معایب مختلفی دارد. برای مثال کابینت‌های کلاسیک به دلیل طراحی خاص گران‌تر هستند و اغلب اندازه بزرگ‌تری دارند. پروسه ساخت این کابینت‌ها طولانی‌تر است اما در عین‌حال طراحی آن‌ها زیباتر از دیگر انواع کابینت‌ها است. کابینت‌های این سبک همچین تنوع بالایی در رنگ، طرح و مدل دارند و دوام آن‌ها نیز بسیار زیاد است.

 

۲. کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک

از دیگر انواع کابینت آشپزخانه می‌توان به کابینت‌های نئوکلاسیک اشاره کرد. نئوکلاسیک هم مانند کلاسیک سبکی از طراحی کابینت آشپزخانه است که از نظر شکل ظاهری چیزی میان سبک کلاسیک و مدرن است. در واقع کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک نوع مدرن و امروزی شده کابینت‌های سبک کلاسیک است. کابینت‌های نئوکلاسیک در عین حالی که شیکی و زیبایی کابینت‌های کلاسیک را دارند، مانند کابینت‌های مدرن دارای تزئینات و المان‌های ساده هستند. البته کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک‌ هم دارای یراق‌آلات تزیینی، کنده کاری و بسیاری موارد دیگر است اما نسبت به کابینت کلاسیک در اندازه و تعداد کمتری استفاده می‌شوند.

کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک نسبت به کابینت کلاسیک ظریف‌تر است. این کابینت بیشتر در رنگ‌های خنثی مانند طوسی و سفید یا رنگ‌های سرد مانند آبی ساخته می‌شوند. داشتن تقارن در طراحی جز ثابت کابینت‌های نئوکلاسیک است. کابینت‌های نئوکلاسیک همچنین در ارتفاع بیشتری نسبت به کابینت کلاسیک ساخته می‌شوند و معمولا تا نزدیکی سقف بلندی دارند.

 

۳. کابینت آشپزخانه ممبران

انواع کابینت آشپزخانه علاوه بر سبک طراحی از نظر جنس و متریال ساخت هم دارای انواع مختلفی است. از انواع متریال ساخت کابینت می‌توان به ممبران اشاره کرد. کابینت آشپزخانه ممبران، نوعی از کابینت‌های کلاسیک است که با هنر معرق‌کاری تزئین شده و دارای طراحی‌های زیبا و ظریف است. ممبران نوعی پیشرفته از کابینت‌های چوبی است که بیشتر در سبک کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. ترکیب کابینت آشپزخانه ممبران با هنرهای دستی ایرانی ظاهری شیک و زیبا برای این نوع از کابینت‌ها ایجاد می‌کند. کابینت‌های ممبران تنوع زیادی دارند و ساخت آن‌ها را می‌توان در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف انجام داد.

استفاده از کابینت آشپزخانه ممبران مزایای زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به امکان شخصی‌سازی کردن این نوع از کابینت با توجه به سلیقه و فضای آشپزخانه اشاره کرد. گنجایش کابینت‌های ممبران نسبت به دیگر انواع کابینت بیشتر است. جنس ممبران به گونه‌ای است که زود و راحت تمیز می‌شود و نسبت به رطوبت بسیار مقاوم است. این کابینت‌ها برای آشپزخانه‌های کوچک انتخابی مناسب هستند و فضا را بزرگ‌تر نشان می‌دهند.

 

۴. کابینت آشپزخانه پولیشی

کابینت آشپزخانه پولیشی از دیگر انواع کابینت آشپزخانه است که جنس بدنه آن با استفاده از رنگ پولیش ساخته می‌شود. در واقع این رنگ به صورت یک لایه حدود 3 میلی‌متری روی بدنه قرار می‌گیرد و به عنوان رویه کابینت محسوب شده و مقاومت آن را افزایش می‌دهند. کابینت آشپزخانه پولیشی نوعی از کابینت‌های نئوکلاسیک است و ساخت آن براساس فضای آشپزخانه و سلیقه مشتریان انجام می‌شود. جنس اصلی بدنه کابینت پولیشی ام دی اف خام است که بعد از برش به اندازه مورد نیاز مشتری با رنگ پولیش پوشش داده شده و رویه کشی می‌شود، بنابراین مقاوم‌ترین نوع کابینت است.

استفاده از کابینت آشپزخانه پولیشی مزایای زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به مقاومت بیشتر این کابینت‌ها به دلیل اضافه شدن ضخامت رنگ به ضخامت چوب اشاره کرد. این کابینت‌ها نسبت به ضربه، فشار و سنگینی وسایل مقاوم هستند. کابینت‌های پولیشی نسبت به آب و رطوبت مقاوم هستند و برای مناطقی با آب و هوای مرطوب هم مناسب هستند.

 

۵. کابینت آشپزخانه هایگلاس

یکی دیگر از انواع کابینت‌های آشپزخانه، کابینت آشپزخانه هایگلاس است که تا حد زیادی مشابه کابینت مدرن می‌باشد. جنس اصلی این کابینت‌ها هم مانند کابینت پولیشی ام دی اف خام است که با یک لایه پلکسی گلاس پوشانده شده و کابینت‌های هایگلاس را تشکیل می‌دهد. کابینت‌ آشپزخانه از نوع هایگلاس به شکل‌های مختلفی ساخته می‌‌شود، برای مثال ممکن است کل بدنه کابینت با این پلاستیک پوشش شده یا تنها بخش‌های خارجی آن با پلکسی گلاس پوشانده شود. جنس هایگلاس حالتی براق و شفاف دارد و علاوه بر ساخت کابینت در ساخت کتابخانه، میز تلویزیون، میز کامپیوتر و بسیاری محصولات دیگر هم استفاده می‌‌شود.

از مزایای استفاده از کابینت آشپزخانه هایگلاس می‌توان به قیمت مناسب آن اشاره کرد. با استفاده از جنس هایگلاس می‌توان انواع کابینت‌های مدرن و شیک را طراحی کرد. هایگلاس همچنین دارای رنگ بندی متنوعی است، هر چند بیشتر افراد رنگ سفید را برای طراحی آشپزخانه خود استفاده می‌کنند. کابینت هایگلاس نور را منعکس می‌کند، بنابراین استفاده از آن برای فضاهای کوچک به منظور بزرگ دیده شدن و روشن‌تر شدن فضا بسیار کاربردی است. این کابینت‌ها قیمت مناسبی دارند و در صورت تمایل می‌توان آن‌ها را همراه با ام دی اف استفاده کرد تا طراحی کابینت‌ها زیباتر شود.

 

۶. کابینت آشپزخانه ام دی اف

کابینت آشپزخانه ام دی اف، محبوب‌ترین و رایج‌ترین نوع کابینت آشپزخانه است که سال‌ها است مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای ساخت انواع طرح‌ها و مدل‌های کابینت کاربردی است. ام دی اف علاوه بر ساخت کابینت در طراحی و ساخت دیگر محصولات چوبی مانند کتابخانه، میز تحریر، تی وی روم و میز ناهارخوری هم استفاده می‌شود. این جنس کابینت قیمت مناسب‌تری دارد و استفاده از آن نسبت به دیگر انواع متریال برای ساخت کابینت اقتصادی‌تر است. ام دی اف تقریبا در هر جایی پیدا می‌شود، بنابراین دسترسی به ورقه‌های آن برای ساخت کابینت اصلا سخت نیست. زیبایی ظاهری ام دی اف و کابینت‌های از این جنس دیگر مزیت این نوع کابینت است. ام دی اف به راحتی برش می‌خورد و در هر شکل هندسی و طرحی قابل اجرا است.

ویژگی دیگر کابینت آشپزخانه ام دی اف پایداری و مقاومت آن‌ها است. سطح کابینت‌های ام دی اف صاف و صیقلی است که زیبایی این نوع کابینت را چند برابر می‌کند. کابینت‌های ام دی اف نسبت به دیگر متریال دوام بالاتری هم دارند و این یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت این نوع کابینت است. با این حال ام دی اف جنسی است که به راحتی رطوبت را جذب می‌کند، بنابراین در مناطق مرطوب بدون استفاده از پوشش، کاربردی نخواهد بود.

نمونه کابینت آشپزخانه
کابینت آشپزخانه

تفاوت بین کابینت آشپزخانه مدرن و کلاسیک

بسیاری از مشتریان زمانی‌که برای طراحی کابینت آشپزخانه خود قصد انتخاب مدل را دارند، در مورد تفاوت بین کابینت آشپزخانه مدرن و کلاسیک سوال می‌کنند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که تفاوت اصلی بین کابینت مدرن با کابینت‌های کلاسیک در طراحی ظاهری آنها می‌باشد، کابینت‌های کلاسیک دارای نوعی از طراحی است که در آن به جزئیات ظاهری و مباحث زیبایی توجه‌ ویژه‌ای شده و در واقع زرق و برق کار بسیار زیاد هست، چیزی که در کابینت‌های مدرن تقریبا وجود ندارد. در کابینت آشپزخانه مدرن بیشتر به سادگی و حذف جزئیاتِ غیرضروری توجه شده و به همین دلیل برای فضاهای کوچک استفاده از این طرح‌ها جلوه زیبایی به آشپزخانه می‌دهد. گروه نیودیزاین در زمینه طراحی و اجرای انواع کابینت‌های آشپزخانه مدرن و کلاسیک فعالیت دارد، اگر قصد تغییر دکوراسیون آشپزخانه خود را دارید برای مشاوره با کارشناسان حرفه‌ای ما می‌توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۳۳۷۷۳ تماس بگیرید.

 

۱. کابینت مدرن چیست؟

در پاسخ به سوال کابینت مدرن چیست؟ اگر بخواهیم خیلی دقیق به شما بگوییم طراحی کابینت‌ها به سبک مدرن از دوران جنگ جهانی اول در دنیا آغاز شد، همه کابینت‌هایی که به سبک مدرن طراحی شده‌اند هم چند ویژگی مشترک دارند که از جمله آنها می‌توان به سطح صاف و یکنواخت، شکل‌های هندسی و استفاده از حداقل تزئینات در طراحی آنها اشاره کرد. کابینت‌ آشپزخانه مدرن با مشخصه‌هایی همچون براق بودن، طراحی زاویه‌دار، سادگی در درها و چارچوب‌هایشان شناخته می‌شوند. در این سبک برخلاف سبک کلاسیک که با محدودیت رنگ رو به رو هستیم، در سبک مدرن در رنگ آمیزی محدودیت خاصی وجود ندارد. همین موضوع باعث شده استفاده از کابینت‌هایی با رنگ‌های شاد، پرانرژی و حتی غیرمتعارف هم در طراحی‌های جدید زیاد شود. در طراحی کابینت مدرن یا دستگیره‌های ساده و مینیمال استفاده می‌کنند و یا این کابینت‌ها اصلا دستگیره ندارند.

 

۲. انواع کابینت مدرن

انواع کابینت مدرن که امروزه در آشپزخانه‌ها استفاده می‌شود، به چهار دسته قابل تقسیم است:

کابینت هایگلاس مدرن

کابینت ام‌دی‌اف مدرن

کابینت ممبران مدرن

کابینت مدرن فوق برجسته (فرامید)

 

۳. کابینت هایگلاس مدرن با درخشندگی چشم نواز

کابینت هایگلاس یکی از محبوب‌ترین و در عین حال زیباترین مدل‌های کابینت آشپزخانه مدرن است. استفاده از این سبک کابینت برای کسانی که به درخشندگی آشپزخانه علاقه دارند، از طرف طراحان پیشنهاد می‌شود. کابینت هایگلاس مدرن با درخشندگی چشم نواز جلوه‌ی بصری زیادی که دارد زیبایی و جذابیت خاصی را به آشپزخانه شما می‌دهد. کابینت هایگلاس از جنس ام‌دی‌اف خام با روکش پلکسی‌گلس که نوعی روکش پلاستیکی شبیه شیشه است، تشکیل شده که این روکش موجب بازتاب و انعکاس نور در آشپزخانه می‌شود و فضای آشپزخانه شما را کاملا دلباز و روشن می‌کند. به همین دلیل است که در آشپزخانه‌های کوچک و مینیمال و حتی آشپزخانه‌های بزرگی که فاقد پنجره باشند، این کابینت‌ها را در رنگ‌های روشن برای دلباز کردن فضا استفاده می‌کنند. کابینت هایگلاس در برابر نفوذ آب و خط و خش آسیب‌پذیر است و به همین دلیل نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارد.

 

۴. کابینت ام ‌دی‌اف مدرن

کابینت ام‌ دی ‌اف مدرن به دلیل قیمت مناسب و تنوع رنگی که دارد، جز پرکاربرد‌ترین طرح‌ها در آشپزخانه‌های امروزی و مدرن می‌باشد. در واقع صنعت کابینت سازی در دنیا پس از تولید ام ‌دی‌اف متحول شد، زیرا تا قبل از آن جنس کابیت‌ها فقط به دو صورت فلزی و چوبی قابل استفاده بود. کابینت ام‌دی‌اف علاوه بر قیمت ارزان دوام و ماندگاری بالایی دارد و تا سال‌ها بدون دردسر و نگهداری خاصی می‌توانید از آن استفاده کنید.

 

۵. درب کابینت مهمترین بخش در طراحی

درب کابینت مهمترین بخش در طراحی است و نشان دهنده سبک به کار رفته در طراحی آشپزخانه می‌باشد، به همین دلیل شکل و فرم درهای کابینت اهمیت زیادی دارد. همان طور که در ابتدا هم گفتیم ویژگی بارز در طراحی کابینت‌های مدرن آشپزخانه سطح صاف و مسطح درب این کابینت‌ها است که نقطه تمایز این مدل با سبک کلاسیک می‌باشد. سطح درب این کابینت مدرن کاملا ساده و بدون حکاکی‌های تزئینی طراحی شده و تاکید بیشتر روی یکدست و براق بودن درب کابینت است. سادگی طراحی درب کابیت‌های مدرن باعث شده آشپزخانه به فضایی جادار و در عین حال رویایی برای ساکنین تبدیل شود، این سبک طراحی هم در آشپزخانه‌هایی که پنجره بزرگ دارند و هم در آشپزخانه کوچک و بدون پنجره طرفداران خاص خودش را دارد.

 

۶. کابینت مدرن با دستگیره یا بدون دستگیره

زمانی که برای طراحی کابینت مدرن آشپزخانه با معماری داخلی و یا کابینت ساز صبحت می‌کنید، احتمالا از شما در مورد دستگیره کابینت هم سوال می‌پرسند از بارز‌ترین آیتم هایی که به زیبایی کابینت آشپزخانه کمک می کند نوع دستگیره آن است. دستگیره‌ها در عین کوچک بودن، نقش موثری را در دکوراسیون داخلی ایفا می‌کنند. در طراحی کابینت مدرن از انواع دستگیره‌های فلزی، چوبی، استیل و شیشه‌ای استفاده می‌شود، معمولا اغلب طراحان دستگیره‌های خطی کشیده و ساده را در طراحی کابینت مدرن آشپزخانه بکار می‌برند. با نصب دستگیره‌های بلند و کشیده به صورت عمودی، سقف آشپزخانه بلندتر به چشم می‌آید و نصب دستگیره‌ها به صورت افقی و کشیده می‌توانید فضای آشپزخانه را عریض‌تر نشان دهید.

اینکه کابینت مدرن با دستگیره یا بدون دستگیره انتخاب شما است ولی توجه داشته باشید که هرچه دستگیره کوچکتر و ساده تر باشد به طراحی مدرن آشپزخانه شما نزدیکتر است. در گذشته بیشتر دستگیره‌های استیل در سبک مدرن استفاده می‌شد که هم هزینه کمتری داشتند و هم در مدل‌های بسیاری موجود بودند، اما در حال حاضر استفاده از دستگیره‌های مخفی طرفدار بیشتری دارد.

 

۷. رنگ آمیزی کابینت مدرن

در طراحی کابینت به سبک مدرن محدودیتی برای انتخاب رنگ وجود ندارد ولی در رنگ آمیزی کابینت مدرن ترکیب دو رنگ طلایی و سفید حس سادگی و در عین حال لوکس بودن را به فضا می‌دهد. البته استفاده از رنگ طلایی باید با توجه به رنگ دیوارها و سایر پارامترهای مربوط به طراحی کابینت انجام شود، در طرح‌های مدرن بیشتر از رنگ طلایی در دستگیره‌ها با ظرافت خاصی استفاده می‌کنند. یکی دیگر از رنگ‌های پرطرفدار در طراحی کابینت آشپزخانه مدرن، ترکیب دو رنگ سفید و قهوه‌ای می‌باشد. مهم‌ترین دلیل محبوبیت این دو رنگ را می‌توان به علاقه انسان از دیرباز به طرح چوب و رنگ لوکس چوبی دانست. ترکیب رنگ چوب با سفید، سردی رنگ سفید را خنثی می‌کند و تعادل جذابی را به محیط آشپزخانه شما می‌دهد.

 

۸. کابینت مدرن را به آرامی و یا ملایمت باز و بسته کنید!

امروزه در طراحی کشوها و کابینت آشپزخانه از سیستم‌های باز و بسته شونده مخصوصی استفاده می‌کنند که کابینت به صورت روان باز و بسته می‌شود. اگر می‌خواهید عمر مفید کابینت شما زیاد باشد، کابینت مدرن را به آرامی و یا ملایمت باز و بسته کنید تا از ایجاد گرفتگی و خسارت در لولاها جلوگیری شود. در زمان بستن کشوها هم از فشار بیش از حد معمول برای بستن خودداری کنید تا یراق آلات کشوها آسیب نبیند. به طور کلی اجازه دهید تا سیستم «بسته شوندهٔ نرم» به کار رفته در کابینت و کشوها کار خود را انجام دهند، زیرا هر فشار اضافی امکان فرسودگی و خسارت به کابینت مدرن شما را افزایش می‌دهد. استفاده از روغن‌های مخصوص همچون روغن چرخ خیاطی می‌تواند در روان‌تر کار کردن لولاهای کابینت شما کمک کننده باشد.

 

۹. اهمیت نظافت در افزایش عمر کابینت مدرن

یکی از نکات مهم در نگهداری کابینت مدرن، نحوه نظافت و تمیز کردن آن است که اگر اشتباه انجام شود عمر این کابینت‌ها را کم می‌کند. حتما نظافت آشپزخانه به خصوص کابینت‌ها را به صورت هفتگی و مرتب انجام دهید تا آشپزخانه شما حالت تازگی و نو بودنش حفظ شود. به این نکته دقت داشته باشید که با گذر زمان، آلودگی و گردوخاک میان دَرزها و همچنین گوشه‌های آشپزخانه انباشته نشوند، این آلودگی‌ها می‌توانند به مرور زمان موجب فرسوده شدن کابینت‌های شما شود و بعدها شما را به دردسر بیاندازد. اهمیت نظافت در افزایش عمر کابینت مدرن بسیار زیاد است به خصوص در بخش‌هایی که بیشتر غذاها در آن پیشخوان آماده می‌شود. کابینتی که روی آن غذا آماده می‌کنید را به صورت مرتب و پس از هربار استفاده نظافت نمایید، زیرا در تماس مواد غذایی رنگی و یا ادویه‌ها با این سطوح امکان رنگ گرفتن آنها وجود دارد. یکی دیگر از بخش‌های مهم در نظافت آشپزخانه کابینت‌های اطراف اجاق گاز است. برای تمیز کردن این بخش حتما در طول هفته چندبار با دستمال نرم و مقداری ماده تمیز کننده سطوح که مناسب کابینت باشد، کابینت اطراف گاز را پاک کنید.

 

۱۰. وسایل را خیس و مرطوب در کابینت نگذارید!

از آنجا که جنس کابینت‌ آشپزخانه مدرن غالباً از نوع “اِم دی اِف” و یا تخته‌های “چند لا” است، است، در زمان استفاده از این کابینت‌های باید به خشک بودن فضا دقت کنید. متریال به کار رفته در کابیت‌های مدرن اگرچه مقاومت خوبی در برابر آب دارند ولی قرار دادن وسایل خیس و مرطوب در داخل کابینت سبب ایجاد قارچ و کپک در سطح کابینت‌ها می‌شود و به مرور زمان کابینت شما از بین می‌رود. به همین دلیل است که توصیه می‌شود که وسایل را خیس و مرطوب در کابینت نگذارید! تا عمر کابینت آشپزخانه شما کم نشود. قبل از قرار دادن ظرف‌ها و یا هر وسیله دیگری داخل کابینت‌ها و کشوها حتما وسایل را به خوبی خشک کنید تا آسیبی در طولانی مدت به کابینت آشپزخانه شما وارد نشود.

 

۱۱. کابینت‌ ها را بیش از حد سنگین نکنید!

یکی از نکاتی که اغلب خانم‌ها در خانه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، کمبود فضا است که همین موضوع باعث شده وسایل را بیش از حد استاندارد در کابینت‌های آشپزخانه انباشته کنند. به هیچ وجه کابینت‌ ها را بیش از حد سنگین نکنید! زیرا این کار می‌تواند ضررهای جبران ناپذیری را به آشپزخانه و وسایل شما وارد کند. هر کابینت مقدار معینی از وزن را تحمل کرده و در صورتی که وزن تحمیل شده به آن از حد تحمل فراتر باشد، به مرور زمان کابینت ضعیف و خم خواهد شد که این امر تعادل و تراز آن‌ها را دچار اختلال کرده و حتی ممکن است خطرات زیادی را برای شما به دنبال داشته باشد.

 

نتیجه‌گیری

کابینت آشپزخانه کاربردی‌ترین محصولی است که در آشپزخانه استفاده می‌شود. این وسیله مصرف زیادی دارد و در تزئین، جمع و جور کردن آشپزخانه و نگهداری از لوازم با ارزش آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. طراحی و استفاده از کابینت‌ها در یک آشپزخانه باید به توجه به متراژ و سبک دکوراسیون داخلی منزل انجام شود تا کابینت‌ کاربردی‌تر بوده و ظاهر مناسب‌تری داشته باشد. مجموعه نیو دیزاین یکی از تیم‌های طراحی داخلی و ساخت سازه‌های مختلف داخل منزل مانند کابینت آشپزخانه است که این محصول را با توجه به نیاز شما و شرایط آشپزخانه به بهترین صورت طراحی و اجرا می‌کند.

 

 

سوالات متداول 

۱. کابینت آشپزخانه چیست؟

کابینت آشپزخانه کمد یا قفسه‌ای درب‌دار است که وسایل آشپزی، ظروف، قابلمه‌ها و هر چیزی که در آشپزخانه استفاده می‌شود در آن قرار می‌گیرد.

 

۲. کابینت خوب و کاربردی چه ویژگی‌هایی دارد؟

تناسب کابینت با اندازه آشپزخانه، استفاده از متریالی محکم و با دوام، استفاده از اجزای با کیفیت و طراحی متناسب با فضا از ویژگی‌های یک کابینت خوب و کاربردی است.

 

۳. مقاوم‌ترین جنس کابینت برای استفاده در منزل چیست؟

کابینت‌های پولیشی به دلیل اضافه شدن یک لایه تقریبا 3 میلی‌متری از رنگ سخت پولیش به لایه ام دی اف، مقاومت بالاتری نسبت به دیگر انواع کابینت‌ها دارند.

 

۴. کابینت از کدام جنس مناسب آشپزخانه‌های کوچک است؟

کابینت‌های ممبران به دلیل ظاهر یکدست انتخاب مناسب‌تری برای آشپزخانه‌های کوچک هستند. همچنین کابینت هایگلاس هم به دلیل انعکاس نور، فضای آشپزخانه را بزرگ‌تر نشان می‌دهد.

 

۵. گران‌ترین سبک طراحی آشپزخانه کدام است؟

سبک کلاسیک به دلیل طراحی‌های پیچیده و جزئیات زیاد، گران‌ترین سبک در طراحی کابینت آشپزخانه است.

برای مشاوره رایگان و تخصصی قبل از سفارش می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

سوال خود را بپرسید

کارشناس خود را انتخاب کنید

خانم عطایی

آقای سالکی

Call Now Button